Čestitke za Božić – najlepše poruke za Božić koje će vas oduševiti

Magazin Zanimljivosti

Čestitke za Božić i razne božićne poruke su samo jedan mali znak pažnje kojim iskazujemo ljubav bližnjima. Uz poklone, raznobojne ukrase i dekoracije, sneg i toplinu doma, božićne čestitke su tu da upotpune prazničnu atmosferu

Božić je veliki hrišćanski praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista. Ovo je mnogima omiljeni praznik, zbog toga je važno da se ovog dana setimo svih dragih ljudi i pošaljemo im čestitke za Božić koje će ih razveseliti i pokazati im da mislite na njih. Najlepše poruke za Božić će im dodatno razveseliti ovaj dan.

Čak i ukoliko ste tokom praznika udaljeni od vama voljenih i dragih ljudi, nemojte im uskratiti pažnju – neka im vaše želje i najlepše poruke za Božić ulepšaju praznike i vrate osmeh na lice. SMS božićna čestitka ima moć da voljene ljude i na drugom kraju sveta razgali i iznenadi.  U nastavku teksta vam predstavljamo najlepše božićne čestitke kojima možete obradovati svoje drage ljude.

Najlepše božićne čestitke za vaše najdraže

Božićne poruke nisu uvek na isti način koncipirane – zavisi kome ih šaljemo i sa kojom emocijom. U skladu sa tim i pišemo čestitke za Božić. Možda želite da pokažete zahvalnost i ljubav svojim roditeljima ili najdublje emocije svom partneru, a možda želite da iskažete poštovanje i poželite najlepše želje za Božić i svojim kolegama. U nastavku 

#1 Božićne čestitke za roditelje

Kada ste poslednji put pisali poruke i rekli roditeljima da ih volite?

Ponekad nenamerno ljubav prema članovima porodice stavljamo u drugi plan, jer bi ona trebalo da se podrazumeva. Praznici su odlična prilika da ovu lošu praksu iskorenite i da kroz najlepše božićne čestitke pokažete ljubav i privrženost roditeljima. 

Božićne čestitke za roditelje treba da sadrže reči pune ljubavi, topline i lepoih želja. Najbolje čestitke za Božić se pišu iz srca, zato se potrudite i obradujte vaše divne roditelje. U nastavku imate najbolje čestitke za Božić koje vas mogu inspirisati.

Dragi roditelji, neka vam je ovaj sveti dan srećom obasjan. Neka vam današnji dan i rođenje Isusa Hrista budu blagosloveni i da vam večno osmeh na licu blista. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Zdravlje u životu, ljubav u srcu, osmeh na licu, a u čistoj duši mir i toplina, to je najveća želja vašeg sina. Hristos se rodi. 

Dragi moji roditelji, budite mi uvek srećni, uvek nasmejani, zdravi i dugovečni. Nek vas ljubav i sreća kroz život vodi, mir Božiji, Hristos se rodi. 

Došlo je vreme da se pomolimo za osobe koje volimo, pružimo im ljubav svoju i poželimo dugovečan život u spokoju. Ovom prilikom vam šaljem ljubav i sreću, i samo najlepše želje za vas poželeću. Srećan Božić!

Dok se neko za tebe moli, ti sreću poželi, praštaj i voli. Srećan praznik. 

U ovo čarobno doba godine, neka božićna svetlost osvetli i najtamnije kutke vašeg života. Neka radost, ljubav i smeh budu s vama, a čarolija Božića neka traje kroz celu godinu.

Mama i tata, u ovoj posebnoj sezoni želim vam radost koja se množi, ljubav koja se nikada ne istroši i mir koji nikada ne napušta naš dom. Sretan Božić!

Dragi moji, Božić stiže, blagom Bogu da budemo bliže, da nas ljubav i sloga kroz život vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Dragi Bog i svi sveci, i narednih dana i meseci, u svim godinama što tek nam dolaze, neka naš dom paze. Nek se sreća za zdravljem srodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Da vam kuća uvek bude puna smeha i veselja, da vam se ispuni svaka najlepša želja, kroz život neka vas blagoslov Boga vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Da te kroz život sreća prati drugom čini dobro, da ti se dobro vrati. Najviše od svega ti želim zdravlje i sreću, da te kroz život vodi samo ljubav čista da svake godine slaviš rođenje Hrista. Srećan Božić!

Gospodu se ovog jutra molim, neka budu zdravi oni koje volim. Neka vaš život ljubav krasi, a Bog od svakog zla nek vas spasi. Mir Božiji, Hristos se rodi! 

#2 Božićne čestitke za prijatelje 

Nemojte zaboraviti da napišete božićne čestitke za prijatelje – čuvajte i negujte dragocena prijateljstva. Prijatelji su uvek tu za vas i sa njima ste prošli kroz mnogo lepih i manje lepih situacija, zbog toga je veoma važno da ih se setimo u ovom bitnom danu. Dovoljno je da pošaljemo srećan Božić čestitke koje će ih razveseliti tog svetog dana.

Poželite lepe želje za Božić svojim prijateljima toplim rečima, a u nastavku najlepše poruke za Božić koje vam mogu pomoći u pisanju čestitke za Božić.

Godina za godinom brzo leti, a pravi prijatelj uvek te se seti. Da se nikad ne osetiš sam, tu je da ti ulepša dan. Srećan praznik!

Pogledaj u svoje srce i zamisli želju. Čuvaj je i nosi u svom srcu, neka te vodi kroz život. A kada ti se ispuni, sa tobom ću je slaviti isto kao što sam se sa tobom molio da ti se ostvari. Srećni praznici!

Neka ti Božić donese mir u duši, osmeh na licu i radost u srcu. Hvala ti što si uvek tu. Srećan ti ovaj praznik!

Srce čoveka kreira put, ali Bog upravlja njegovim koracima. Neka ti Bog svoju ljubav i blagost podari i svaku zamišljenu želju ostvari. Srećan Božić. 

Dok zvezdano nebo blista, svi slavimo rođenje Hrista. Na nebu mesec se zlati, nek te njegov blagoslov prati. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Neka te Božić zlatom zlati, dušu mir ispuni i kroz život uvek sreća prati. Sve što poželiš neka ti ostvari,a sve loše zanemari. Srećan praznik. 

Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno sreće bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje za ovaj sveti dan. Srećan Božić.

Neka tvoj Božić bude obasjan trenucima ljubavi, sreće i smeha, a godina pred nama ispunjena radošču i lepim trenucima. Srećan Božić. 

Da ti od Božićnog dana sve krene na bolje, da uvek za sve imaš ljubavi i volje, neka ti ceo život bude kao san, želim ti na današnji dan. Sve najlepše želje ti želim. Srećan praznik.

Ljubav i sreća, zdravlje i toplina doma, mir, radost i smeh neka svega ovoga u tvom domu ima, želim tebi i tvojim najmilijima. 

Dok nebom lete pahulje bele i pokloni i poljupci se svima dele, neka ti anđeli na svojim krilima belim prenesu moju poruku, da ti najlepše želje za Božić od srca želim. Želim ti puno ljubavi i sreće ili nešto sasvim treće, budi uvek nasmejan radostan i u veselju provedi današnji dan.

Iz svog života izbaci loše misli i neka ti se usele sreća i toplina. Današnji praznik proslavi u ljubavi i miru, a svaki novi dan neka ti donese osmeh na lice. Šaljem ti najlepše misli i želje i puno ljubavi. Srećan Božić.

Budi mi srećan na današnji dan i uvek dobro znaj da nikad nisi sam. Prijatelj je uvek tu da ti ruku pruži i najlepše želje poželi – neka te uvek zdravlje služi, i da se celog života sreća sa tobom druži. Srećnki praznici. 

Dragi prijatelju, želim ti toplu i srećnu Božićnu sezonu, ispunjenu ljubavlju i radošću. Srećan Božić!

Neka ti Božić donese sve što želiš i više od toga. Uživaj na ovaj poseban dan sa svojim najmilijima. Srećan Božić!

Želim ti lepe Božićne praznike, ispunjene ljubavlju i srećom. Hvala ti što si uvek tu za mene. Srećan Božić!

Želim ti obilje smeha, ljubavi i blagoslova. Hvala ti na predivnom prijateljstvu. Srećan Božić!

Neka ti Božić bude ispunjen toplinom i ljubavlju. Uživaj u svakom trenutku s najdražima. Srećan Božić!

Želim ti čarobne božićne trenutke, puno smeha i sreće. Hvala ti što si uvek tu za mene. Srećan Božić!

#3 Smešne i najbolje božićne čestitke

Čestitke za Božić imaju cilj da obraduju vama drage ljude. Zbog toga vaša SMS božićna čestitka treba da bude šaljiva i vesela. Iskoristite maštu i napišite najbolje božićne čestitke koje će izmamiti osmeh na licima vaših voljenih ljudi. Uz malo kreativnosti i truda božićne čestitke za pravoslavni Božić mogu biti pravo osveženje.

Smeh je lekovit – neka vaše božićne poruke nasmeju i razvedre sve, a u nastavku pročitajte poruke za Božić koje vas mogu inspirisati.

Neka Gospod sa nebesa kupi tebi Mercedesa, a po želji dragog Hrista neka bude Dizel 300, oduvek je mečka bila u modi, mir Božiji, Hristos se rodi. 

Želim ti da se uvek oblačiš po modi, a čaša puna viskija da ti godi, da nogice brčkaš u đakuzi vodi, na lotou sedmicu ubodi. Hristos se rodi.

Na stolu praščić, u ruci je nožić, od srca vam želim srećan Božić. 

Želim ti zdravlje, ljubav, bogatstvo i sreću. Sve ostalo imaš kod Kineza. Srećni praznici!

Pobrinite se da u ovim hladnim danima imate dovoljno vitimina CE. Njega ima prasen-CE, kobasi-CE, piv-CE, vin-CE, rakiji-CE. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Želim ti vilu na Tari i auto Ferari, krpice iz Pariza, a kartica Viza neka ti uvek bude puna deviza. Želim ti život iz snova i da se uvek zgrće lova. Da uvek imaš povod za dobar provod. Srećni praznici. 

Božić je kao kolačić – uvek imaš mrvicu radosti, malo ljubavi i ponekad nekoliko oraha koje moraš razbiti. Srećan Božić, neka ti život bude sladak kao kolačić!

Srećan Božić! Neka ti svi pokloni budu kao Wi-Fi signal – snažni i prisutni u svakoj sobi!

Neka ti Božić bude kao GPS – pun neočekivanih preokreta, ali na kraju stigneš na pravo mesto!

Želim ti Božić kao u bajci – sa srećnim završetkom, ali bez zlih maćeha!

Srećni praznici! Nadam se da ćete pronaći sve poklone koje ste naručili na vreme, osim ako su Deda Mraz i njegovi irvasi zakasnili!

U ovoj sezoni darivanja, želim vam da pronađete poklone koji će biti toliko dobri da će vam čak i Deda Mraz zavideti!

Neka vam praznični sto bude prepun hrane i pića, tako da se nećete ni setiti koliko ste pojeli!

Srećni praznici! Neka vam kuća bude ispunjena ljubavlju, smehom i mirisom sveže pečenih kolača!

Neka vam praznici budu kao Deda Mraz – da vam donesu samo dobre stvari i da vas ne ostave bez poklona!

Neka vam praznici budu kao božićna jelka – puni sjaja, veselja i prekrasnih trenutaka!

Neka vam praznici budu kao najslađi božićni kolač – puni ljubavi, topline i slatkih trenutaka!

#4 Romantične čestitke za Božić

Najdublje i najiskrenije emocije bi trebalo da se nađu u vašim božićnim porukama. Ovaj veliki praznik treba na jedinstven način da čestitamo partneru ili voljenoj osobi. Iskoristite reči pune ljubavi i emocije i napišite najbolje božićne čestitke koje će raznežiti i osnažiti vašu ljubav.

Recite nekome da ga volite – napišite božićne poruke ljubavi, a u nastavku vam dajemo nekoliko predloga kako bi to moglo da izgleda.

Srećo moja, dobar dan, želim da ti bude lep današnji dan, nek ti Gospod podari samo sreću i zlata punu vreću. Uz tu vreću ne zaboravi samo, da poneseš moje ljubavi bar malo. Uz hranu i vino, uvek da nam bude ovako divno. Srećni praznici. 

Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, to je moja ljubav prema tebi koja nema kraja. Neka ti život bude kao san, volim te najviše i današnji dan. Srećan Božić.

Na Božićno jutro na hiljade čestitiki putuju kroz guste pahulje snega. Neka ova moja pronađe put do tebe i šapne ti najlepše reči i želje umesto mene. mir Božiji, Hristos se rodi. 

U mom srcu ljubavi prema tebi nema kraja, jer ti želim život pun sreće sjaja. Neka ti pahulje bele donesu moje najlepše želje. Svaki dan neka ti bude kao san, s radošću provedi današnji dan.

Ako je pahulja sreća želim ti planinu belu. Ako je kap ljubav, želim ti reku celu. Neka ti anđeli prenesu moju želju da moja ljuba kroz život vodi uz poruku mir Božiji, Hristos se rodi.

Ti si razlog mog osmeha i sreće, želim ti blagoslova pune vreće. Najviše na ovom svetu te volim i za tvoju ljubav se Bogu molim. Srećni praznici.

Neka nam Božić donese još više ljubavi, razumevanja i sreće. Tvoja ljubav je najlepši poklon koji sam ikada mogao/la poželeti. Volim te!

Božić je vreme kada se ostvaruju želje, a moja najveća želja je da budem s tobom svakog Božića. Volim te beskrajno. Srećan Božić!

#5 SMS božićna čestitka za brata/sestru

Svi mi koji imamo brata ili sestru znamo koliko njihovo prisustvo u našim životima igra veliku ulogu. Zato im stavite do znanja koliko su vam bitni uz emotivne ili duhovite božićne čestitke. Najlepše božićne čestitke za brata ili sestru nastaju kada otvorite svoje srce i zaista napišete koliku ljubav i privrženost osećate. Ovaj mali gest slanja čestitke za Božić će sigurno razveseliti vaše najmilije.

Pročitajte najlepše poruke za Božić koje vam mogu dati inspiraciju da kreirate svoju jedinstvenu i upočatljivu poruku koja će se pamtiti.

Dragi brate, neka ti Božić bude pun radosti, smeha i puno poklona! Da li si spreman da se borimo za poslednji keks? Srećni praznici!

Srećan Božić, sestro! Neka tvoj osmeh bude svetliji od najsjajnijih prazničnih ukrasa, a tvoj smeh zarazi sve oko tebe. Zaslužuješ samo najbolje!

Dragi brate, neka ti svetlost prazničnih lampica osvetli put do sreće i uspeha u narednoj godini. Ako se usput spotakneš, imaj na umu da sam ja kriv za postavljanje ukrasa!

Srećan Božić, sestro! Neka ti praznični ručak bude ukusniji od najbolje čokolade, a tvoja sreća neka bude slađa od svih kolača koje smo zajedno pravili.

Brate, želim ti da tvoj Božić bude kao najuzbudljivija avantura – sa mnoštvom iznenađenja, smešnih trenutaka i naravno, sa mnom u glavnoj ulozi!

Srećan Božić, sestro! Neka ti praznici budu kao tvoj omiljeni film – sa napetim trenucima, smešnim situacijama i naravno, srećnim krajem. Srećni praznici!

Brate, želim ti da tvoj Božić bude kao najbolji rolerkoster – prepun uzbuđenja, sreće i naravno, malo vrtoglavice. Ali znaš da uvek možeš računati na mene da budem tvoj saputnik!

#6 Božićna čestitka poslovnim partnerima

Pokažite poštovanje prema svojim kolegama i pripremite božićne poruke i za njih. Sa kolegama svakodnevno provodite veliki deo dana, zbog toga bi bilo lepo da ih se setite i tokom ovog velikog praznika. Kroz par lepih reči možete nepisati božićna čestitka poslovnim partnerima koje će ih sigurno obradovati. 

Božićne čestitke za pravoslavni Božić su uvek veoma posebne i imaju veliki značaj jer se radi o velikom prazniku, a u nastavku vam dajemo primere kako SMS božićna čestitka treba da izgleda kada je šaljete kolegi ili poslovnom partneru.

Srećni novogodišnji i božićni praznici. Želim Vam mir, blagostanje i sreću.

Želim Vam mirne i radne praznike, ispunjene uspehom i satisfakcijom. Hvala na posvećenosti i odličnoj saradnji. Sretan Božić!

U ime naše kompanije, želimo Vam radostan Božić i prosperitetnu novu godinu. Hvala na vašem doprinosu našem zajedničkom uspehu!

Hvala na poverenju i uspešnoj saradnji u protekloj godini. Mnogo uspeha, sreće i osmeha Vam želim u novoj. Srećan Božić.

Za najlepši praznični period želim Vam samo najlepše želje, budite srećni, zdravi i uspešni. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Hvala Vam na lepoj dosadašnjoj poslovnoj saradnji. Želim Vam još puno poslovnih uspeha, zdravlja i sreće. Srećni praznici. 

Proslavite praznike u sreći i veselju, a naredni meseci neka Vam donesu još blagoslova. Želim Vam puno uspeha. Srećan Božić!

U ovoj čarobnoj sezoni, želimo vam obilje sreće, ljubavi i radosti. Srećan Božić i uspešna Nova godina!

Neka vam Božić donese uspeh u poslu i ispunjenje svih vaših želja.

Hvala vam na saradnji i podršci tokom ove godine. Želimo vam srećan Božić i uspešnu Novu godinu!

Neka vam Božić donese trenutke radosti i topline s najdražima. Srećan Božić i sve najbolje u godini koja dolazi!

Hvala vam na vašoj predanosti i trudu tokom ove godine. Želimo vam srećan Božić i uspešnu Novu godinu!

U ime celog tima, želimo vam srećan Božić i uspešnu Novu godinu. Hvala vam na vašoj predanosti i trudu!

Hvala vam na saradnji i podršci tokom ove godine. Želimo vam srećan Božić i uspešnu Novu godinu!

Nadamo se da je naš tekst bio inspirativan i da ste pronašli najbolje božićne čestitke i reči koje ste tražili, a koje su vam nedostajale. Pronađite ideje za svoje najlepše poruke za Božić i upotpunite magiju božićnih praznika. Pokažite emociju, ljubav i poštovanje. Srećni praznici!A ukoliko želite da pronađete još prelepih čestitki i poruka za druge prilike, posetite naš portal https://travelist.rs/ i pronađite sve što vam je potrebno.

Autor:

Travelist