Čestitke za Božić – kreativne božićne čestitke koje će vas oduševiti

Magazin Zanimljivosti

Čestitke za Božić i razne božićne poruke su samo jedan mali znak pažnje kojim iskazujemo ljubav bližnjima. Uz poklone, raznobojne ukrase i dekoracije, sneg i toplinu doma, božićne čestitke su tu da upotpune prazničnu atmosferu

prikaz trpeze dekorisane novogodišnjim motivima

Čak i ukoliko ste tokom praznika udaljeni od vama voljenih i dragih ljudi, nemojte im uskratiti pažnju – neka im vaše želje za Božić ulepšaju praznike i vrate osmeh na lice. U nastavku teksta vam predstavljamo najlepše božićne čestitke kojima možete obradovati svoje drage ljude.

Najlepše božićne čestitke za vaše najdraže

Božićne poruke nisu uvek na isti način koncipirane – zavisi kome ih šaljemo i sa kojom emocijom. U skladu sa tim, poruke i pišemo. Možda želite da pokažete zahvalnost i ljubav svojim roditeljima ili najdublje emocije svom partneru, a možda želite da iskažete poštovanje i poželite najlepše želje za Božić i svojim kolegama.

#1 Božićne čestitke za roditelje

Kada ste poslednji put pisali poruke i rekli roditeljima da ih volite?

 Ponekad nenamerno ljubav prema članovima porodice stavljamo u drugi plan, jer bi ona trebalo da se podrazumeva. Praznici su odlična prilika da ovu lošu praksu iskorenite. 

Dragi roditelji, neka vam je ovaj sveti dan srećom obasjan. Neka vam današnji dan i rodjenje Isusa Hrista bude blagosloven i da vam večno osmeh na licu blista. Mir Božiji, Hristos se rodi. 

Zdravlje u životu, ljubav u srcu, osmeh na licu, a u čistoj duši mir i toplina, to je najveća želja vašeg sina. Hristos se rodi. 

Dragi moji roditelji, budite mi uvek srećni, uvek nasmejani, zdravi i dugovečni. Nek vas ljubav i sreća kroz život vodi, mir Božiji, Hristos se rodi. 

Došlo je vreme da se pomolimo za osobe koje volimo, pružimo im ljubav svoju i poželimo dugovečan život u spokoju. Ovom prilikom vam šaljem ljubav i sreću, i samo najlepše želje za vas poželeću. Srećan Božić!

Dok se neko za tebe moli, ti sreću poželi, praštaj i voli. Srećan praznik. 

Dragi moji, Božić stiže, blagom Bogu da budemo bliže, da nas ljubav i sloga kroz život vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Dragi Bog i svi sveci, i narednih dana i meseci, u svim godinama što tek nam dolaze, neka naš dom paze. Nek se sreća za zdravljem srodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Da vam kuća uvek bude puna smeha i veselja, da vam se ispuni svaka najlepša želja, kroz život neka vas blagoslov Boga vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Da te kroz život sreća prati drugom čini dobro, da ti se dobro vrat. Najviše od svega ti želim zdravlje i sreću, da te kroz život vodi samo ljubav čista da svake godine slaviš roženje Hrista. Srećan Božić!

Gospodu se ovog jutra molim, neka budu zdravi oni koje volim. Neka vaš život ljubav krasi, a Bog od svakog zla nek vas spasi. Mir Božiji, Hristos se rodi! 

#2 Božićne čestitke za prijatelje 

Nemojte zaboraviti na poruke za svoje prijatelje – čuvajte i negujte dragocena prijateljstva. Poželite lepe želje za Božić i svojim prijateljima.

Godina za godinom brzo leti, a pravi prijatelj uvek te se seti. Da se nikad ne osetiš sam, tu je da ti ulepša dan. Srećan praznik!

Pogledaj u svoje srce i zamisli želju. Čuvaj je i nosi u svom srcu, neka te vodi kroz život. A kada ti se ispuni, sa tobom ću je slaviti isto kao što sam se sa tobom molio da ti se ostvari. Srećni praznici!

Srce čoveka kreira put, ali Bog upravlja njegovim koracima. Neka ti Bog svoju ljubav i blagost podari i svaku zamišljenu želju ostvari. Srećan Božić. 

Dok zvezdano nebo blista, svi slavimo rodjenje Hrista. Na nebu mesec se zlati, nek te njegov blagoslov prati. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Neka te Božić zlatom zlati, dušu mir ispuni i kroz život uvek sreća prati. Sve što poželiš neka ti ostvari,a sve loše zanemari. Srećan praznik. 

Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno sreće bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje za ovaj sveti dan. Srećan Božić.

Neka tvoj Božić bude obasjan trenucima ljubavi, sreće i smeha, a godina pred nama ispunjena radošču i lepim trenucima. Srećan Božić. 

Da ti od Božićnog dana sve krene na bolje, da uvek za sve imaš ljubavi i volje, neka ti ceo život bude kao san, želim ti na današnji dan. Sve najlepše želje ti želim. Srećan praznik.

Ljubav i sreća, zdravlje i toplina doma, mir, radost i smeh neka svega ovoga u tvom domu ima, želim tebi i tvojim najmilijima. 

Dok nebom lete pahulje bele i pokloni i poljupci se svima dele, neka ti anđeli na svojim krilima belim prenesu moju poruku, da ti najlepše želje za Božić od srca želim. Želim ti puno ljubavi i sreće ili nešto sasvim treće, budi uvek nasmejan radostan i u veselju provedi današnji dan.

Iz svog života izbaci loše misli i neka ti se usele sreća i toplina. Današnji praznik proslavi u ljubavi i miru, a svaki novi dan neka ti donese osmeh na lice. Šaljem ti najlepše misli i želje i puno ljubavi. Srećan Božić.

Budi mi srećan na današnji dan i uvek dobro znaj da nikad nisi sam. Prijatelj je uvek tu da ti ruku pruži i najlepše želje poželi – neka te uvek zdravlje služi, i da se celog života sreća sa tobom druži. Srećnki praznici. 

prikaz crvenog ukrasa na novogodišnjoj jelci

#3 Smešne božićne poruke

Čestitke za Božić imaju cilj da obraduju vama drage ljude. Smeh je lekovit – neka ih vaše poruke nasmeju.

Neka Gospod sa nebesa kupi tebi Mercedesa, a po želji dragog Hrista neka bude Dizel 300, oduvek je mečka bila u modi, mir Božiji, Hristos se rodi. 

Želim ti da se uvek oblačiš po modi, a čaša puna viskija da ti godi, da nogice brčkaš u đakuzi vodi, na lotou sedmicu ubodi. Hristos se rodi.

Na stolu praščić, u ruci je nožić, od srca vam želim srećan Božić. 

Želim ti zdravlje, ljubav, bogatstvo i sreću. Sve ostalo imaš kod Kineza. Srećni praznici!

Pobrinite se da u ovim hladnim danima imate dovoljno vitimina CE. Njega ima prasen-CE, kobasi-CE, piv-CE, vin-CE, rakiji-CE. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Želim ti vilu na Tari i auto Ferari, krpice iz Pariza, a kartica Viza neka ti uvek bude puna deviza. Želim ti život iz snova i da se uvek zgrće lova. Da uvek imaš povod za dobar provod. Srećni praznici. 

#4 Romantične čestitke za Božić

Najdublje i najiskrenije emocije bi trebalo da se nađu u vašim božićnim porukama. Recite nekome da ga volite – napišite božićne poruke ljubavi.

Srećo moja, dobar dan, želim da ti bude lep današnji dan, nek ti Gospod podari samo sreću i zlata punu vreću. Uz tu vreću ne zaboravi samo, da poneseš moje ljubavi bar malo. Uz hranu i vino, uvek da nam bude ovako divno. Srećni praznici. 

Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, to je moja ljubav prema tebi koja nema kraja. Neka ti život bude kao san, volim te najviše i današnji dan. Srećan Božić.

Na Božićno jutro na hiljade čestitiki putuju kroz guste pahulje snega. Neka ova moja pronađe put do tebe i šapne ti najlepše reči i želje umesto mene. mir Božiji, Hristos se rodi. 

U mom srcu ljubavi prema tebi nema kraja, jer ti želim život pun sreće sjaja. Neka ti pahulje bele donesu moje najlepše želje. Svaki dan neka ti bude kao san, s radošću provedi današnji dan.

Ako je pahulja sreća želim ti planinu belu. Ako je kap ljubav, želim ti reku celu. Neka ti anđeli prenesu moju želju da moja ljuba kroz život vodi uz poruku mir Božiji, Hristos se rodi.

Ti si razlog mog osmeha i sreće, želim ti blagoslova pune vreće. Najviše na ovom svetu te volim i za tvoju ljubav se Bogu molim. Srećni praznici.

#5 Čestitke za Božić za poslovne partnere

Pokažite poštovanje prema svojim kolegama i pripremite poruke i za njih – napišite im čestitke za Božić

Srećni novogodišnji i božićni praznici. Želim Vam mir, blagostanje i sreću.

Hvala na poverenju i uspešnoj saradnji u protekloj godini. Mnogo uspeha, sreće i osmeha Vam želim u novoj. Srećan Božić.

Za najlepši praznični period želim Vam samo najlepše želje, budite srećni, zdravi i uspešni. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Hvala Vam na lepoj dosadašnjoj poslovnoj saradnji. Želim Vam još puno poslovnih uspeha, zdravlja i sreće. Srećni praznici. 

Proslavite praznike u sreći i veselju, a naredni meseci neka Vam donesu još blagoslova. Želim Vam puno uspeha. Srećan Božić!

Nadamo se da je naš tekst bio inspirativan i da ste pronašli reči koje ste tražili, a koje su vam nedostajale. Pronađite ideje za svoje božićne čestitke i upotpunite magiju božićnih praznika. Pokažite emociju, ljubav i poštovanje.Srećni praznici!

Autor:

Travelist