Najbolja turistička agencija prema tražnji – ovo su najtraženije agencije

Nakon izbora destinacije i saputnika, faktor koji najviše utiče na to kako ćemo se provesti na putovanju jeste i izbor najbolje turističke agencije. Zbog čega je važno izabrati dobru agenciju? 

Pre svega, turističkoj agenciji poveravate kompletnu organizaciju puta, pa je njoj prepuštena briga o smeštaju i prevozu do željene destinacije. Zbog toga je važno da turistička agencija koju izaberete bude pouzdana, kako vas na destinaciji ne bi dočekala neprijatna iznenađenja.

putnik pokazuje prstom na rokovnik i mapu

U zavisnosti od tipa putovanja, turistima je važna i stručnost vodiča koji će ih upoznati sa svim znamenitostima grada u kome provode slobodne dane, a u nekim slučajevima i njihova sposobnost da organizuju dobar provod. Naravno, uvek je važna i pouzdanost vodiča, jer ćete se upravo njemu obratiti kada vam nešto zatreba.

Kako izabrati najbolju turističku agenciju? Obično je preporuka prijatelja ta koja presudi pri odabiru agencije za putovanje. Kako bi vam pomogli pri izboru, za vas smo izdvojili svojevrsnu preporuku putnika i posetilaca naše platforme. 

Sastavili smo listu na kojoj se nalaze najtraženije turističke agencije, odnosno agencije čije su stranice putnici najviše posećivali i slali im najveći broj upita. Pred vama je naša lista 20 najtraženijih, a vi odlučite koja je po vašem mišljenju najbolja turistička agencija. 

#1 Way Out

Kada su u pitanju najtraženije turističke agencije od strane naših putnika, agencija Way Out iz Beograda zauzela je prvo mesto. Ova agencija se može pohvaliti uspešnim poslovanjem, koje traje više od jedne decenije. 

U ponudi ove agencije nalaze se aranžmani za bliske i daleke destinacije, a posebno je popularna zahvaljujući svojim aranžmanima za Egipat koje organizuje tokom cele godine, pa se često izdvaja kao najbolja turistička agencija za ovu destinaciju. Najbolje hotele u Hurgadi posetićete upravo putem ove agencije, a uz nju možete otići i na fenomenalne izlete i iskusiti sve čari Egipta.

#2 Halo Tours

Još jedna agencija koja se ubraja u najtraženije agencije za putovanja jeste Halo Tours. Kancelarije ove agencije možete posetiti u Beogradu i Čačku, a saveti zaposlenih pomoći će vam da odaberete svoju narednu avanturu. 

Pored atraktivnih letnjih ponuda, uz ovu agenciju vas čekaju zanimljiva vikend putovanja, pa je Halo Tours možda najbolja turistička agencija za one koji žele da iskoriste baš svaki slobodan dan. Posetite Sloveniju, Ohrid, ili uživajte u nostalgičnoj turi kroz Trebinje, Dubrovnik, Višegrad, Mostar ili Sarajevo. 

#3 Sabra Travel

Turistička agencija Sabra Travel posluje u Beogradu i Novom Sadu, već duže od dve decenije. Duga tradicija u kombinaciji sa odličnom ponudom aranžmana su razlog zbog kog je zaslužila svoje mesto na listi najtraženijih agencija.

Svojim putnicima nudi veliki izbor letnjih i zimskih putovanja, a posebno ume da ih obraduje atraktivnim first i last minute ponudama. U ponudi su i svakodnevni polasci na daleke destinacije kao što su Maldivi, Sejšeli, Kuva, Bali ili Tajland.

šešir i kofer za putovanje

#4 Argus Tours

Argus Tours se godinama unazad izdvaja kao jedna od najpoznatijih agencija kod nas, pa ne čudi što su i posetioci našeg portala za nju pokazali veliko interesovanje. Glavni adut ove agencije je širok dijapazon aranžmana, tokom cele godine.

Uz Argus možete obići gradove Evrope, provesti nezaboravno leto, posetiti daleke destinacije, iskoristiti slobodne i produžene vikende, ili dočekati Novu godinu na najbolji način.

#5 Travelland

Agencija koja je osnovana jos 1996. godine je s razlogom zaslužila da se svrsta među najtraženije turističke agencije. Travelland iz Beograda uspešno posluje dugi niz godina, a svojim putnicima uvek pripremi interesantne letnje, ali i zimske aranžmane.

Posebno su zanimljivi njihovi spa & wellness aranžmani. UzTravelland možete posetiti najinteresantnije sa destinacije u Sloveniji, Mađarskoj ili Hrvatskoj. 

#6 Fibula

Turistička agencija Fibula osnovana je u Sarajevu, a njene poslovnice možete pronaći u Beogradu, Skoplju, Prištini, Bukureštu, Klužu i Antaliji. Agencija Fibula se ponosi i time što je član IATE.

Za svoje putnike organizuje brojne individualne i grupne aranžmane, a takođe vrši prodaju avionskih karata za različite svetske destinacije, pa ih možete angažovati i u ovu svrhu. 

#7 Banbus

Agencija Banbus zaslužila je mesto na ovoj listi zahvaljujući svojim aranžmanima, ali i činjenici da poseduje sopstveni vozni park, što njenim putnicima uliva dodatnu dozu sigurnosti

Slanjem upita agenciji možete se informisati o njihovom svakodnevnom redu vožnje, ali i brojnim letnjim i zimskim aranžmanima.

#8 Aldi Travel

Među najtraženijim agencijama našla se i turistička agencija iz Leskovca – Aldi Travel. Sigurna putovanja, povoljne cene i ljubaznost zaposlenih su razlozi zbog kojih Aldi Travel ima verne putnike kojima je ova agencija uvek prvi izbor i koji joj redovno šalju upite.

#9 Oktopod

Turistička agencija Oktopod je nesumnjivo jedna od najpoznatijih, ali i najtraženijih agencija kod nas.  Poseduje poslovnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Loznici, Užicu, Zrenjaninu, Kruševcu, Bijeljini, ali i franšizom poslovnicom u Beču.

Svojim putnicima nudi veliki izbor destinacija za putovanje, a u njene usluge spadaju i prodaja avio karata, kao i iznajmljivanje autobusa.

#10 Amos Travel

Agencija Amos Travel je najtraženija kada su u pitanju kraća putovanja. Amos svojim putnicima organizuje atraktivne aranžmane za Sretenje, Dan žena, Uskrs, Prvi maj, kao i Dan primirja. Naravno, ne treba izostaviti ni atraktivnu pondu za letovanje, kao i obilazak najinteresantnijih evropskih metropola.

putnica drži mapu u vazduhu

#11 Lui Travel

Agencija čija je osnovna delatnost prevoz putnika u drumskom saobraćaju, našla se na listi najtraženijih agencija za putovanje. Lui Travel se bavi organizacijom letnjih i zimskih aranžmana, đačkih ekskurzija, kao i jednodnevnih i višednevnih izleta, ali i kongresa u zemlji i inostranstvu. 

#12 Hellena Travel

Turistička agencija Hellena Travel iz Niša svoje putnike vodi do najatraktivnijih grčkih letovališta, pa je posebno tražena kada u periodu godišnjih odmora i letnjih putovanja. Uz ovu agenciju iskusićete sve čari Tasosa, Pefkohorija, kao i drugih grčkih destinacija.

#13 Lavli Travel

Najtraženija agencija za putovanja od nekoliko dana je možda upravo Lavli Travel, koja se izdvojila po svojoj ponudi izleta po Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj i drugim obližnjim destinacijama. U ponudi su naravno i standardni turistički aranžmani, a takođe nude mogućnost i avio prevoza za grupne i individualne polaske.

#14 Filip Travel

Filip Travel svoje putnike vodi u sve krajeve sveta, pa im je omogućio i obilazak atraktivnih destinacija kao što su zemlje Azije, Karibi, Zanzibar, Maldivi i druge destinacije Indijskog okeana.

#15 Balkan Fun

Pionir kada su u pitanju putovanja za mlade i najtraženija agencija za iste je Balkan Fun, sa sedištem u Beogradu, Kragujevcu i franšizama poslovnicama u Novom Sadu i Nišu. Ova agencija organizuje najluđa party letovanja, ali i novogodišnja putovanja, jesenji obilazak evropskih gradova, kao i studentske ekskurzije – zbog čega je prema mišljenju mnogih najbolja turistička agencija za mlade.

#16 Aqua BGD Travel

Agencija Aqua BGD Travel se svrstala među najtraženije agencije, što zbog svojih standardnih aranžmana, što zbog specifičnih ponuda za turiste. Naime, ova agencija organzuje i posetu značajnim sportskim događajima, a posebno atraktivnu ponudu predstavlja venčanje na prelepoj Lefkadi ili Kefaloniji.

#17 Omniturs

Uz turističku agenciju Omniturs možete obići evropske gradove, daleke destinacije, ali i posetiti najlepše banje Srbije i Slovenije. Ova agencija može biti vaš izbor bez obzira na to koji tip putovanja vas interesuje, jer je ponuda vrlo šarenolika.

#18 Jungle Travel

Jedna od agencija sa najatraktivnijom ponudom svakako je Jungle Travel. Uz ovu agenciju možete istražiti Egipat, Maroko,Keniju, Mauricijus, Ruandu, Tanzaniju i druge atraktivne afričke zemlje, ali i najinteresantnije lokacije u Aziji, Evropi, Južnoj Americi ili Karibima.

Uz Jungle Travel se možete otisnuti i na razne avanture, ekspedicije i proputovanja. Ova agencija je takođe dobar izbor ukoliko vas zanimaju izleti po Srbiji, pre svega usponi na srpske planine. Da li je ovo najbolja turistička agencija za one koje zanima avantura? Pošaljite im upit i sami saznajte.

#19 Puzzle Group

Još jedna popularna agencija za mlade je Puzzle Group. Slagalica kao ime i motiv ove agencije poziva na povezivanje mladih i sklapanje novih poznanstava na njihovim putovanjima. 

Ova agencija sa sedištem u Beogradu svojim putnicima nudi aranžmane za letovanja, zimovanja, doček Nove godine, kao i obilazak evropskih gradova. 

#20 Viva Travel

U 20 najtraženijih agencija za putovanja svrstala se i turistička agencija Viva Travel. Ponuda ove agencije pored klasičnih aranžmana za letovanje i zimovanje, uključuje i organizaciju novogodišnjih putovanja i krstarenja.

Ova agencija je poznata i po atraktivnim last minute ponudama, pa ona može biti vaš izbor ukoliko se spontano odlučujete na put, ili čekate poslednji čas za najpovoljnije ponude.

Možemo li reći koja turistička agencija je najbolja? Teško, jer je svaka od njih specijalizovana za određeni tip putovanja ili destinaciju, a takođe se razlikuju i kriterijumi putnika

Zbog toga smo za vas pripremili listu turističkih agencija, pa se na našoj platformi možete upoznati sa detaljima poslovanja svake od njih i potpuno besplatno im poslati upit za aranžman koji vas interesuje. Na osnovu njihovih odgovora ćete najbolje sami prosuditi koja agencija je za vas najbolja turistička agencija.