Putovanje i venčanje na Maldivima – sjajna ideja ili ne tako realna zamisao?

Destinacije Luksuzni turizam i hedonizam

Veliki broj ljudi mašta o tome da poseti čuvena, prelepa i bogata ostrva – Maldive, i iskusi tajnu užitka na mirnim i mestima okupanim sunčevim zracima, toplinom i vodom idealnom za kupanje tokom čitave godine. Smešteni u Indijskom okeanu i južnoj Aziji, obezbeđuju više od 300 sunčanih dana tokom godine, sa dnevnim temperaturama između 25 i 32 stepena. Savršen izbor za putovanje u ovo doba godine, dok je kod nas zima, jeste upravo na savršene Maldive. Ideja kao što je venčanje na Maldivima predstavlja idealan spoj putovanja, uživanja, ali i medenog meseca.

Provod na Maldivima je zagarantovan, nezaboravan i posebno savršen ukoliko se spoji sa činom sklapanja braka u divnom okruženju mora, peska, palmi i sunca. Bogat biljni i životinjski svet nalazi se na ovim ostrvima, ali i u samom okeanu. Dominiraju kokosove palme, banane i papaja, a od životinja tropske ptice, papagaji i zmije na kopnu, dok more ispunjavaju raže, korali, grebeni i ajkule. Mnoge „first i last minute“ ponude renomiranih agencija mogu se iskoristiti za dobijanje izuzetnih novčanih povoljnosti kada se planira turistička poseta, odmor, ili medeni mesec baš na Maldivima. 

Zašto su baš Maldivi savršeni za čin venčanja?

Venčanje na Maldivima biće sigurno nešto što se posebno i celi život pamti kao dragoceno iskustvo, najlepša uspomena, ali i prilika da se iskusi nešto drugačije od svakodnevnice i tradicije. Jednostavno, ova ostrva su sama po sebi romantična, nežna i egzotična, pa su upravo zbog toga i idealan izbor za sklapanje braka. Njihanje baldahina na blagom vetru, šum palmi, zvuci okeana, ptica i izobilje zraka sunca, sve je što je potrebno da bi venčanje na Maldivima bilo izuzetno. 

Takođe, to je prilika da se spoji lepo i korisno – upoznaju fantastični krajolici ostrva, zatim maksimalno uživa u lepom vremenu, ali i sve upotpuni činom nezaboravnog venčanja na otvorenom. Renomirane turističke agencije verni su „saveznici“ u planiranju venčanja na egzotičnim destinacijama, zbog čega je preporuka odabrati aranžman putovanja uz ovakve usluge. 

Kako izgleda venčanje na ostrvima?

Za razliku od standardnog izlaska pred matičara, venčanje na Maldivima predstavlja ceremoniju koja je jednostavna i bez brojnih administrativnih procedura. To znači da nisu priznata, već imaju ceremonijalni karakter. Veliki broj parova odlučuje se za obnavljanje zaveta, a ne za venčanje na Maldivima, ukoliko su takve ceremonije davno realizovane. Istovremeno, sjajno je to što odmah nakon venčanja ili obnavljanja zaveta, putovanje postaje pravi medeni mesec. 

Sve što je potrebno za ceremoniju, jeste odabrana peščana plaža, ili dokovi koji vode ka bungalovima na vodi. Priprema obuhvata željenu cvetnu dekoraciju i bidermajer, baldahine i rajska vrata, zatim šampanjac i tortu, burme i sertifikat. Takođe, muškarci najčešće imaju cvetni venac oko vrat i sve je ispunjeno raznovrsnim, željenim aranžmanima. Da bi čin venčanja bio kao iz snova, važno je sve organizovati do detalja, a najbolja opcija odabrati turističku agenciju kao pomoć.

Sjajna organizacija venčanja uz turističku agenciju

Ukoliko se parovi odluče za venčanje na Maldivima, pun pogodak je odabrati turistički aranžman koji uključuje i organizaciju sklapanja braka. U tom pogledu, putnici odlučuju koji će biti datum putovanja, broj dana koji će provesti na Maldivima, zatim kakav tip hotela i usluge žele, kao i koje je mesto polaska. Agencija se maksimalno prilagođava potrebama putnika, a u pogledu organizacije venčanja obezbeđuje koordinatora. To znači da će sve željeno biti i ispunjeno – odabrano idealno mesto za venčanje na Maldivima, zatim fotograf, dekoracija i željeni detalji. Prisustvo svedoka je potrebno, ceremonija je klasična, ali vrlo interesantna u okeanskim predelima. Nakon čina venčanja, fotografisanja i užitka na pesku, u hotelu će biti pripremljeno sve za prvu bračnu noć i savršen medeni mesec. 

Najčešće, radi se o toplim kupkama, laticama ruža, čašama vina i šampanjca, ali i mnogobrojnim iznenađenjima koja obezbeđuje hotel. Za sve to, zadužena je agencija koja obezbeđuje hotele na bazi koncepta paketa venčanja, uz sjajne popuste, poklone i izuzetno zadovoljstvo supružnika. U zavisnosti od odabranog paketa za venčanje, cene se kreću za 2 osobe od oko 3.800 evra, što uključuje avionske karte, sve neophodne takse, zatim transfere, pakete usluga i smeštaj u hotelu. 

Ideja venčanja na Maldivima mnogo je više od sna i maštanja – ostvarenje snova koje može postati java u kratkom vremenskom intervalu, posebno uz odlične „first i last minute“ ponude agencija. Na Maldivima će se uživati ne samo u činu venčanja koji će stvoriti najdraže uspomene, već i vrhunskim hotelskim uslugama, kao i odabranim fakultativnim izletima. Pored kupanja i užitka u toplom vremenu, turisti se odlučuju za ronjenje, upoznavanje morskog sveta, vožnju u čamcima, sportove na vodi i posmatranje delfina sa broda. Zbog svega toga, Maldivi su sjajna prilika da se dobije pustolovina, u kombinaciji sa venčanjem.

Autor:

Travelist