Mnogobrojne opcije mesta za izlazak u Beogradu

Magazin Zanimljivosti

Beograd je u svetu poznat kao prestonica dobrog provoda.

Da li je ta titula zaslužena i kakav to sve provod glavni grad Srbije ima da ponudi? Da li su splavovi jedina mesta na koja Beograđani izlaze ili postoje opcije i za ljubitelje alternativnijeg provoda?

Sve odgovore dajemo vam u ovom članku!

Zalazak sunca u Beogradu

Mejnstrim mesta – prva na koja većina pomisli kada se spomene izlazak

Izlazak na mejnstrim, dobro poznata mesta je popularan izbor za mnoge pojedince. Privlačnost prema ovim mestima često je vođena željom za poznatim i sigurnim okruženjem.

Kada pomislimo na noćni život u Beogradu, prva asocijacija su nam čuveni splavovi, koji su najpopularnija, i složićete se, mejnstrim mesta za izlazak.

Sa svojom utvrđenom reputacijom, mesta kao što je splav Na vodi kafana, nude osećaj sigurnosti i udobnosti, eliminišući strah od nepoznatog. Štaviše, mejnstrim mesta su sa razlogom popularna jer su verifikovana, regulisana i s dugogodišnjim iskustvom, te obezbeđuju visok nivo kvaliteta i pouzdanosti u smislu usluge i iskustva.

Svi ovi faktori čine mejnstrim mesta privlačnom opcijom za one koji traže kvalitetnu zabavu i izlazak bez stresa.

Splavovi – zabava do jutra na vodi

Beogradski splavovi jedan su od najpoznatijih doživljaja noćnog života u gradu.

Ovi klubovi na vodi, koji su privezani uz obalu reke Save, nude jedinstven spoj muzike, pića i druženja. Neki od najpoznatijih splavova su Na vodi kafana, 20/44, River i, možda i najpopularniji, nedavno neslavno potonuli Fristajler, čija je sudbina za sada neizvesna.

Knez Mihailova ulica – popijte kafu ili koktel u srcu grada

Ova pešačka ulica zajedno sa Trgom republike jedna je od najpopularnijih beogradskih destinacija za kupovinu, restorane i noćni život. Okružena je kafićima, barovima i klubovima i svačije je omiljeno je mesto za početak noćnog izlaska. Takođe je odlično mesto za posmatranje ljudi, jer nema šanse da subotom uveče ovde ne sretnete bar jednog poznanika.

Tu se Beograđani tradicionalno okupljaju sa prijateljima i “zagrevaju” početkom večeri.

Skadarlija – gastronomski kutak

Ova boemska ulica, oivičena tradicionalnim kafanama, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija Beograda i prvo mesto na koje će Beograđani odvesti svoje prijatelje iz inostranstva, ali i proslaviti team building ili godišnjicu mature.

Mnogi stranci su nakon vikenda provedenog u Beogradu izjavili da su razmišljali o selidbi u našu prestonicu.

Alternativna mesta u Beogradu – postoje li?

Alternativna mesta, kao što su galerije, klubovi i underground žurke, nude jedinstveno i uzbudljivo iskustvo za one koji traže nešto drugačije od norme.

Ova mesta često pružaju osvežavajuću promenu u odnosu na rutinu i poznatost mejnstrim destinacija, omogućavajući pojedincima da istraže nova i uzbudljiva okruženja. Često se povezuju sa kreativnošću, umetničkim izrazom i kulturnom raznolikošću, što privlači pojedince koji žele da urone u nova i eklektična iskustva.

Opuštena atmosfera i netradicionalan pristup zabavi čine alternativna mesta privlačnom opcijom za one koji traže uzbudljivo i nezaboravno iskustvo.

Još jedna stvar izdvaja našu prestonicu od susednih gradova, u pitanju je činjenica da se u Beogradu tokom cele nedelje može otići na svirku, rejv ili žurku! Alternativna mesta u Beogradu često održavaju i jedinstvene događaje i performanse, pružajući platformu za nove umetnike i kreativce da pokažu svoje talente.

Pitali smo Beograđane koja alternativna mesta najviše vole da posećuju, a ovo su njihovi odgovori.

Beograd

Klub Fest – mesto na kom se sastaju i mladi i stari rokeri

Ovaj kultni Rock’n’Roll klub u Zemunu nalazi se u sportskom cetru Pinki i poznat je po svojim svirkama, do sada je ugostio stotine najboljih domaćih rok bendova i Tribute bendova.

To je omiljeno mesto ne samo Zemuncima već i svim ljubiteljima alternativne muzike u Beogradu, a i šire. Priznaćete, pored toliko opcija u glavnom gradu, nije jednostavno odabrati samo jednu!

KC Grad – beg u drugačije u centru Beograda

Ovaj kulturni centar, koji se nalazi u bivšem industrijskom kraju, nadomak Brankovog mosta, nudi širok spektar sadržaja: od niza izložbi, koncerata, književnih večeri i elektronskih žurki, pa sve do drag večeri i humanitarnih bazara.

Sadrži se od galerije koja se nalazi na spratu i osnovana je sa ciljem da promoviše mlade nezavisne i neafirmisane umetnike iz regiona, prostranog bara u prizemlju i ušuškanog dvorišta u kom se leti organizuju igranke, projekcije filmova i razne druge aktivnosti.

KC Grad je omiljeno mesto studenata raličitih umetničkih fakulteta, ali i svih drugih Beograđana željnih autentičnih i kvalitetnih sadržaja.

Cetinjska 15 – lokali po svačijem ukusu

Cetinjska je već duže vreme centar alternativnog provoda i ovde se susreću sve generacije Beograđana.

Na jednom mestu nalaze se opušteni lokali poput Zaokreta u kom možete popiti pivo sa kolegama posle posla, zatim mesta poput Poleta u kojem se okupljaju ljubitelji pesničkih večeri, Bluz i pivo – za rokere, Lift i Sprat za fanove elektronske muzike, ali i galerija Kula Cetinjska, koju je takođe poseban doživljaj posetiti.

Bez obzira da li ste raspoloženi za finu večeru u restoranu, noćnu žurku do zore ili za alternativnije iskustvo u vidu rejva ili kvalitetne rok svirke, Beograd ima nešto da ponudi za svakoga i nije bez razloga godinama na top listama svetskih metropola za najbolji provod.

Od legendarnih splavova do andergraund klupske scene, naš grad nudi živahan noćni život koji će sigurno zadovoljiti i najizbirljivije klabere.

Autor:

Travelist