Sanjati bivšeg momka – Šta znači sanjati bivšeg dečka?

Magazin Zanimljivosti

Sinoće ste sanjale bivšeg momka?

Mnoge devojke misle da sanjati svog bivšeg znači da ga nisu prebolele i da žele da se pomire sa njim. Međutim, san u kome se pojavljuje vaš bivši dečko može da ima različita značenja, od kojih neka uopšte nemaju veze sa njim i vašom bivšom vezom.

Značenje ovakvih snova je izuzetno kompleksno, te je razumljivo da je jedno od najčešćih pitanja koja se postavljaju u sanovnicima upravo šta znači sanjati bivšeg dečka.

Muškarac i žena

Ukoliko želite da doznate značenje ovakvog sna, pre svega treba da obratite pažnju na svoje emocije u snu, kao i kako ste se osećali kada ste se probudili. Ovo vam može reći mnogo toga o pravom značenju vašeg sna.

San o bivšem dečku može imati mnogo tumačenja, od kojih su neka pozitivna a neka negativna. Ne znače svi ovakvi snovi da i dalje gajite osećanja prema bivšem. Naprotiv, oni mogu ukazivati i na druge aspekte vašeg života. U nastavku saznajte šta znače najčešći snovi o bivšim momcima.

Sanjati bivšeg momka sanovnik – koje je značenje ovakvog sna?

Ako ste sanjale bivšeg momka, to ne znači nužno da treba da se pomirite sa njim!

Sigurno postoje razlozi zašto vas dvoje više niste zajedno, i vrlo je verovatno najbolje da tako i ostane.

Naravno, postoje određeni slučajevi kada san o bivšem dečku predstavlja upravo potisnuta osećanja prema njemu. Međutim, umesto da razmišljate o njemu i povezanosti vašeg sna sa njim, fokusirajte se na ono što vam vaš san može reći o vama samima, jer je često to upravo i njegova svrha.

Naime, vaš bivši dečko može predstavljati konkretan aspekat vašeg životan na koji treba da obratite pažnju. Ovde je bitno šta on za vas predstavlja. Da li vam je tokom veze pružao nesebičnu ljubav ili predstavljao autoritet? Da li vas sada podseća na lepa i bezbrižna vremena ili ružnu prošlost koju ne želite da se ponovite?

Šta znači sanjati bivšeg momka? Ovakav san može da znači mnogo toga. Može predstavljati vaš emocionalni prtljag i nerazrešene odnose. Možda se osećate usamljeno ili sumnjate u trenutnog partnera i vezu sa njim.

Sa druge strane, san u kome je vaš bivši dečko može da znači da ste spremne da ostavite pošlost iza sebe, da tražite novu ljubav i upustite se u novu vezu.

Šta znači sanjati bivšeg dečka – kako odrediti pravo značenje sna?

Sve zavisi od samog scenarija sna i osećanja koja su ga pratila. U zavisnosti od toga šta ste konkretno sanjale, na kojem mestu i u kakvoj situaciji se san odvijao, zavisiće i značenje vašeg sna. Takođe, da li ste bili sami ili sa još nekim, kao i kako ste se osećale u tom snu, daće vam uvidu u to šta vaša podsvest zaista želi da vam kaže.

Ukoliko se raskid desio nedavno, normalno je da vam nedostaje ili bar da razmišljate o njemu. Međuitim, ako se godinama niste videli a skoro ste ga sanjali, i to može da ukazuje na nešto važno.

Na primer, ukoliko ste trenutno u srećnoj vezi a sanjate bivšeg sa kojim ste imali loš odnos, onda vas vaša podsvest podseća na to kao upozorenje da ne napravite istu grešku. Takođe može ukazivati na strah da će se vaš sadašnji partner pretvoriti u bivšeg.

Sanjati bivšeg momka i da ste se pomirili

Ukoliko ste sanjali da ste se pomirili sa bivšim dečkom, to ne mora da znači da zaista želite da ponovo budete zajedno. To zapravo samo može značiti da vam nedostaju neki aspekti vaše veze ili vašeg života kakav je on bio tokom veze sa tim dečkom.

Prilikom tumačenja ovog sna, vrlo je bitno kako ste se u snu osećali.

Ukoliko ste u snu osećali emocije poput mira i spokoja, to može značiti da ste zapravo spremni da nastavite dalje. U ovom slučaju pomirenje sa dečkom zapravo simbolizuje pomirenje sa prošlošću. Sada ste spremni da uđete u novu vezu, ili ste zadovoljni sa time da budete sami.

Međutim, ako ste u snu vi inicirali pomirenje, a pritom se osećali očajno, to može značiti da ipak želite da se pomirite sa njim. Još uvek ga niste preboleli i gajite osećanja prema njemu. U tom slučaju, dobro razmislite da li ima svrhe ponovo ulaziti u vezu sa njim i da li biste oboje bili spremni da se potrudite oko vaše veze.

Šta znači sanjati bivšeg dečka kako se ljubite?

Sanjati kako se ljubite sa bivšim dečkom znači da vam vaša trenutno veza postaje dosadna i da više ne vidite svrhu zašto se boriti i truditi oko nje. Na ovaj način vaša podsvest želi da vam kaže da je vreme da začinite svoju vezu i vratite iskru u njoj.

Šta znači sanjati da vodite ljubav sa svojim bivšim dečkom?

San da vodite ljubav sa bivšim dečkom različito se tumači u odnosu na to da li ste trenutno u vezi ili ne. Ukoliko trenutno imate partnera, ovo može značiti da vam nedostaje strast u sadašnoj vezi. 

Ukoliko pak trenutno niste u vezi, to može značiti da još uvek niste razrešili sva osećanja koja ste gajili prema svom bivšem i da vam ona predstavljaju poteškoće za ulazak u novu vezu.

Još jedno tumačenje ovakvog sna jeste da će se u vaš život vratiti problemi iz prošlosti za koje ste mislili da su razrešeni.

Šta znači sanjati bivšeg dečka sa novom devojkom?

Sanjati bivšeg momka sa novom devojkom vrlo je čest san kod mnogi devojaka, a njegovo značenje i ovde zavisi od toga kako ste se osećale kada ste ugledale ovaj prizor.

Ukoliko vas je on potresao, to može značiti da još uvek gajite emocije prema svom bivšem dečku. Međutim, ako su emocije tokom sna bile pozitivne, to onda znači da ste spremni da nastavite dalje i tražite novu ljubav, te vam je stoga sada zamislivo i potpuno normalno da će i vaš partner naći nekog drugog.

Šta znači sanajti bivšeg dečka da se oženio?

San o bivšem dečku u kome se on ženi ne mora nužno imati veze sa njim i vašom vezom. Ovakav san zapravo se može protumačiti na mnogo širi način, koji se tiče ne samo vaše prethodne veze, već vašeg celog života.

Venčanje je simbol raskrsnice u životu, a vaš bivši dečko simbol za vama blisku osobu. Zato ovaj san treba tumačiti kao veliku prekretnicu u životu, u kojoj ćete oprostiti nekom bliskom ko vas je povredio i to ne nužno na ljubavnom planu.

Šta znači sanjati svađu sa bivšim dečkom?

Šta znači sanajti bivšeg dečka i svađu sa njim? Sve zavisi od razloga i sadržaja same svađe. Ukoliko sanjate scenario koji se u stvarnom životu već odigrao, to znači da još uvek niste spremni za novu vezu, te vas vaša podsvest podseća zašto ste i dalje sami.

Ukoliko pak sanjate svađu sa bivšim dečkom koja se zapravo nije dogodila, to znači da niste razrešili sve vaše probleme, da niste spokojni i da ne znate kako da izađete na kraj sa njima. 

Šta znači sanjati bivšeg dečka kako plače?

Ukoliko ste sanjali kako vaš bivši plače, to može značiti da ćete se kajati zbog grešaka koje ste učinili u prošlosti, ne samo sa njim, već i uopšteno u životu. Takođe, može značiti da ćete u budućnosti povrediti nekoga, pogotovo ako ste u snu vi bili krivi za njegovo plakanje, ako ste na primer vikali na njega.

Međutim, ako u snu on plače a vi ga tešite, to može značiti da će vam neka bliska osoba tražiti uslugu, ali vi nećete znati da li možete da joj pomognete.

Sanjati bivšeg momka kako umire

Na javi smrt predstavlja kraj života, a u snovima promenu – kraj jednog poglavlja i početak novog. Ukoliko sanjate da je vaš bivši dečko umro, to znači da ste se pomirili sa vašim raskidom  ida ste spremni da zatvorite to poglavlje svog života i upustite se u novu vezu.

Šta znači kada su bivši i trenutni dečko u istom snu?

Ukoliko su se u istom snu našli i vaš bivši i vaš trenutni dečko, to može značiti da ih prosto upoređujete. Prisećate se onoga što vam se sviđalo ili nije sviđalo u vašoj prethodnoj vezi i upoređujete to sa aspektima vaše sadašne veze.

Podsevesno želite da uporedite da li vaš trenutni partner ima one kvalitete koje je prethodni imao, kao i šta sadašnji ima što prethodni nije imao.

Sanjati da vidite bivšeg momka

Ukoliko se u snu vaš bivši dečko samo pojavio, a osim toga se nije dešavalo ništa drugo posebno, ovaj san onda verovatno nema nikakvo značenje.

Vrlo je verovatno da ste negde videli nekoga ko vam je zaličio na njega, da vas je nešto podsetilo na neki događaj iz prošlosti sa njim, ili da vam je skoro pao na pamet bez naročitog razloga.

Dakle, odgovor na pitanje šta znači sanjati bivšeg dečka vrlo je kompleksan. Ovakvi snovi uglavnom nemaju veze sa vašim bivšim, već sa vašom trenutnom ili budućom životnom situacijom. Kroz njih, vaša podsvest želi nešto da vam poruči, a atmosfera sna i vaše emocije u njemu mnogo vam mogu reći o ovoj poruci.

Autor:

Travelist