Šta znači sanjati more?

Magazin Zanimljivosti

Razlika nastaje ukoliko ste sanjali mirno more ili uzburkano more, a uopšteno gledano ono predstavlja vaše emocionalno stanje ili možda jednostavno da ste već krenuli planiranje narednog letovanja i neophodan vam je odmor od posla!

Sanjati more zna biti izuzetno prijatno, naročito ako ste na plaži i sunčate se ili ste iskusan skakač koji zaranja u mirno more sa kristalno plavom bojom, međutim pitanje ostaje u kojim slučajevima se treba zabrinuti? Jer sanjati more zna biti predskazanje za situacije kojih još niste ni osvestili na javi!

Sanovnik more tumači u zavisnosti od njegovih osobina, ali i toga šta ste vi radili u tom snu! Zbog čega savetujemo da se prisetite važnih detalja i pogledate u nastavku teksta šta znači sanjati more.

Zalazak Sunca na morskom horizontu

Sanjati more nemirno sa velikim talasima

Sanjati nemirno more obično tamnije boje sa sivim oblacima koji se nadvijaju nad vama i ukazuju na oluju nas navode da se zapitamo da li smo zadovoljni sa životom kojim živimo? 

Snovi su direktno povezani sa našim emocionalnim stanjem kako smo već naveli, a sanjati more uzburkano prikazuje nesigurnost koju nosite u sebi, jer ne možete da se oslobodite strahova i ne sviđa vam se rizik koji morate prihvatiti na sebe kako biste ih napokon pobedili.

Sem toga talasi simbolizuju da ste prešli postavljene granice ili da krijete odmah ispod površine velike emocije koje ne želite ni sa kim da podelite, a vaš opušten i flegma stav će morati da se promeni, ali i da se sruši barijera koju ste postavili između sebe i ostatka sveta.

Dok naročito nemirno more ukazuje da imate goleme probleme na javi ili da ste u periodu velikih promena od kojih ne znate šta da očekujete, posebno ako vam se talasi koji dolaze sa mora približavaju, a vi ne možete da im pobegnete!

Sem toga vam potencijalno podsvest sugestira da je neko oduzet iz vašeg života prevremeno i da niste dobili šansu da se oprostite od osobe i da je prebolite.

Međutim ukoliko ste mogli da kontrolišete talase onda je sve u redu i to prikazuje da imate kontrolu i nad stvarima u stvarnom život, ali ako su vas poklopili talasi treba se rešiti straha da će se nešto desiti onako kako ga niste isplanirali, a složićete se da je retko kad šta onako kakvim smo ga zamislili.

Sanjati da ste izgubljeni u sred mora i da se davite 

Sanjati uzburkano more može biti poprilično neprijatno iskustvo ukoliko ste izgubljeni na moru i ne vidite kopno! Međutim ništa ne može da nadmaši san gde se davite i mahnito pokušavate da se izvučete, ali vam ne ide za rukom.

Videćete u nastavku šta znači sanjati plivanje i dosta se razlikuje od onog što bi pročitali kada bi potražili “sanovnik davljenje”, a to je složićete se i logično, ali i povezano.

Naime sanovnik davljenje povezuje sa ogromnom količinom obaveza, osećanja ili sa situacijama na javi u kojima ne možete da se snađete, a uskoro ćete potonuti ako vam neko ne pruži ruku i pomoć.

Da se vratimo na one izgubljene na moru, ovakav san predstavlja poteškoće koje vas čekaju u narednom periodu, kada ćete upasti u problem ili biti glavna tema kritike. 

Uopšteno snovi o tome da ste izgubljeni uglavnom predstavljaju anksioznost, frustraciju ili čak osećaj da ste autsajder i da drugi ne brinu o vama.

Pak ukoliko krenete ka horizontu da plivate savetujemo da se okrenete nazad, mada je sad možda prekasno za to. Uglavnom imaćete promene u vezi, a možda se i zaljubite na prvi pogled u prijatelja ili prijateljicu vaše partnerke ili partnera.

Za sanovnik voda u velikim količinama označava da ćete u budućnosti dobiti lepe vesti, zbog čega morate biti strpljivi i ići sporije nego što ste inače navikli.

Sanjati mirno more bez velikih talasa 

Donosimo vam dobre vesti! Ovaj prijatan san je pozitivan pokazatelj da ste zadovoljni svojim životom i kuda vas on vodi! 

Sanjati mirno more označava da sve ide kako treba i da ste stekli unutrašnji mir, kao i da vas u budućnosti očekuje period sreće na materijalnom i romantičnom polju. 

Problem sa kojim ste se dugo borili će se sad razrešiti na uspešan način bez obzira na njegovu komplikovanost i težinu.

Pritom ukoliko ste u snu videli kristalno čistu plavu vodu, to znači da ste sami sebi jasni povodom stavova o životu, kao i da ste u kontaktu sa vašim emocijama. Prema tome možete zaključiti da sanjati more ne mora uvek podsvesno pokazivati potrebu za odmorom ili skladištenje tenzije i stresa.

Samim tim ukoliko tražite “sanovnik voda” morate precizirati ostale znakove koje vam podsvest šalje za pravilno tumačenje.

Recimo sanjati plivanje ukoliko ste mirni i puštate da vas nosi struja je najava da vas u narednih par meseci očekuju poboljšanja u životu, a ukoliko ste  zaronili pod vodu i plivate onda vaš um oslobađa kreativnu stranu u javi.

Mirno more na pučini

Sanjati pesak i da se šetate pored obale

Sanjati pesak ekvivalentno označava nesigurnost u privatnom životu i karijeri, kao i nemirno more.

Ukoliko je pesak bio beo to može značiti da vam je potrebna pažnja drugih ljudi, odnosno da se osećate zapostavljeno, a ukoliko ste se osećali kao kod kuće u snu – što bi se reklo, onda imate samo jaku ličnost, kao i ukoliko ste bacali kamenčiće u more.

Pored toga, zrna peska predstavljaju sitnice koje čine vaš život vrednim imanja, pa samim tim je sanjati pesak podsetnik da osvestite šta sve imate i da budete zadovoljni, a šetnja obalom mora nagoveštava mir sa kojim ćete prebroditi izazove u budućnosti, bez stresa i depresije.

Dodatno, sanjati pesak natopljen talasima koji dolaze sa mora nas navodi da verujemo da ćete u budućnosti dobiti veliki priliv novca i to neočekivano, bez da on bude naknada za uložen rad i trud!

Takođe, ukoliko ste sa plaže gledali u more onda ćete bez problema steći nove prijatelje i uklopiti se u svako okruženje, ali sa preduslovom da vaše raspoloženje potvrdi želju za novim poznanstvima, zbog čega se ne možete isključivo oslanjati na snove.Sigurni smo da ćete uz ova tumačenja zadobiti veći uvid u vašu podsvest i bolje razumeti šta znači sanjati more, kao i razrešiti se nepotrebnih stvari koje vam utiču na savest, a donose vam košmare.

Autor:

Travelist