TOP 10 plaža u Grčkoj – najlepše plaže ove zemlje

Destinacije Magazin

Za Grčku se može reći da je kolevka civilizacije i zemlja koja je iznedrila demokratiju, filozofiju, Olimpijadu i brojne druge značajne pojmove. Međutim, kada dođe leto misli većine ljude ne zaokupljuju oblici vladavine ili nauka, već more, talasi, prekrasne plaže u Grčkoj, sunčanje i uživanje.

Grčka je okružena sa tri mora – na istoku se nalazi Egejsko, na zapadu Jonsko i Sredozemno na jugu. To svim turistima koji odluče da provedu svoj letnji odmor na ovom mestu pruža veliki broj mogućnosti i izbora kada su u pitanju lokacije i plaže u Grčkoj.

Ukoliko se pitate koje su to najlepše plaže u Grčkoj na kojima se možete prepustiti maksimalnom uživanju, nastavite sa čitanjem ovog teksta. 

#1 Kamari plaža na Santoriniju sa upečatljivim crnim peskom

Jedna od najneobičnijih plaža u Grčkoj koja je pravi mamac za sve turiste i koja svojim izgledom oduševljava sve one koji su tamo otišli jeste Kamari plaža smeštena u istoimenom turističkom mestašcetu na Santoriniju. 

Kamari plaža je prekrivena šljunkom crne boje, a nesvakidašnja boja peska prava je atrakcija čak i za najzahtevnije turiste. Veoma je duga i prostire se duž cele promenade koja se nalazi neposredno pored plaže. 

Kamari je popularna među turistima jer nudi sve što vam je neophodno u neposrednoj blizini – hrana, piće, prodavnice i mogućnosti za bavljenje vodenim sportovima. Plaža je veoma lepo uređena, sa velikim  brojem ležaljki i suncobrana za sve posetioce.

Kamari plaža na Santoriniju u Grčkoj

#2 Paleokastritsa plaža na Krfu – ostrvo sa najviše plaža

Brojni turisti širom sveta ističu kako je Krf jedno od najlepših ostrva u ovom delu Evrope. Velelepno ostrvo Krf broji više od 50 plaža, a svakako jedna od najlepših jeste Paleokastritsa – što u prevodu znači stara tvrđava.

Plaža je okružena maslinjacima, a tirkizno čista voda mora koja zapljuskuje njene obale omiljena je turistima koji žele maksimalno da uživaju u kupanju i aktivnostima u vodi. 

Pored toga, na plaži se nalazi i veliki broj taverni i mesta za okupljanje i druženje što posebno raduje brojne turiste koji posećuju ovo ostrvo.

#3 Mirtos plaža na Kefaloniji poznata sa razglednica

Kada je u pitanju Grčka plaže koje se nalaze u ovoj zemlji prepoznatljive su širom sveta i sa fotografija koje u današnje vreme lako i brzo obiđu planetu. Jedna od “najfotografisanijih” plaža u Grčkoj jeste plaža Mirtos. 

Ova plaža je karakteristična po sitnim belim kamenčićima, penušavim talasima i tirkiznoj boji mora, pa je uživanje zagarantovano na ovoj ušuškanoj plaži koja se nalazi između belih, strmih litica.

#4 Crvena plaža na Santoriniju – atrakcija za posetioce

Kada su u pitanju najlepše plaže u Grčkoj svakako se mora spomenuti i atraktivna Crvena plaža (Red beach) koja se nalazi na Santoriniju. Kao što joj i samo ime kaže ova plaža je prekrivena crvenim peskom, dok se u njenoj pozadini izdiže velika stena vulkanskog porekla.

Kombinacija crvene boje koja je nastala od lave i kristalno čistog plavog mora pruža jedinstveni prizor, očaravajuće lepote. Kada ste na ovoj plaži preporuka je da se smestite bliže moru, a ne steni, s obzirom na to da su mogući odroni, ali i pored toga ova plaža jedna je od najvećih atrakcija na Santoriniju. 

#5 Navagio plaža na Zakintosu – beli pesak i tirkizna voda

Do čuvene plaže Navagio i celokupnog sadržaja na njoj se može doći samo brodićem, s obzirom na to da je plaža izolovana visokim stenama i liticama. Ostrvo Zakintos je poznato po sjajnim plažama, a posebna atrakcija na Navagio plaži jeste brodska olupina, kao i nekoliko pećina. 

Ova plaža u Grčkoj je karakteristična po sitnom belom pesku, tirkizno plavoj vodi Jonskog mora koja zapljuskuje njene obale i sjajnim sadržajem koji mami turiste iz celog sveta. 

Navagio plaža na Zakintosu u Grčkoj

#6 Agios Prokopios plaža na Naksosu – najduža plaža

Plaža Agios Prokopios je jedna od najdužih plaža u Grčkoj, a osim svoje dužine može da se pohvali i nestvarnom lepotom i brojnim zanimljivim sadržajem za turiste. 

Plažu čine kilometrima dug zlatni pesak i kristalno čisto more, a s obzirom na to da je u pitanju urbanizovana plaža, celim jednim delom njene dužine nalaze barovi, taverne i apartmani za smeštaj.

Za ljubitelje sportova, naročito onih vezanih za vodu, Agios Prokopios plaža je pun pogodak. Ovde se organizuju turniri odbojke u vodi, a može se i pecati. Takođe, postoji i jahački klub, tereni za golf, košarku i tenis.

#7 Super Paradise plaža na Mikonosu

Kada su u pitanju najlepše plaže Grčka je svakako zemlja koja može da se pohvali velikim brojem takvih. Jedna od njih je i Super Paradise plaža koja se nalazi na jednom od “najživljih” grčkih ostrva, Mikonosu

Ova plaža je karakteristična po sitnom pesku i glasnoj muzici, s obzirom na to da se ovde redovno održavaju najluđe žurke na ostrvu. Veliki broj barova, pića i dobrog provoda, u kombinaciji sa prekrasno uređenim prostorom na plaži i čistim morem koje je zapljuskuje, čine plažu Super Paradise jednom od omiljenih turistima. 

#8 Popularna Egremni plaža na Lefkadi 

Lefkada je poslednjih nekoliko godina jedno od najpoznatijih grčkih izletišta, a to i ne čudi s obzirom na to da se ovde nalaze neke od najlepših grčkih plaža. Do Egremni plaže se dolazi brodićem ili stepenicama, a kada stignete do plaže, zagarantovani su sitan pesak, azurno plavo more i uživanje. 

Kada je u pitanju Grčka plaže su jedno od njenih najjačih oružja, a u prvim “borbenim redovima” svakako se nalazi i plaža Egremni. 

Egremni plaža na Lefkadi u Grčkoj

#9 Entoni Kvin plaža na Rodosu 

Grk Zorba je čuveni film iz sredine prošlog veka koji je proslavio glumca Entonija Kvina. Po njemu je i dobila ime jedna od najlepših plaža na ostrvu Rodos, smeštena u maloj uvali. 

Voda koja zapljuskuje ovu plažu je upečatljive smaragdno zelene boje, a pritom je veoma čista toliko da se čak i na velikim dubinama vide ribice kako plivaju.

Na sredini plaže se nalazi velika stena, a pritom treba napomenuti da ovde postoji veliki broj stena koje štrče iz vode, tako da je ovo omiljenija destinacija mlađoj populaciji (zbog skakanja u more) nego porodičnim ljudima.

#10 Sarakiniko plaža na ostrvu Milos

Kada su u pitanju najbolje plaže u Grčkoj svakako se mora spomenuti i Sarakiniko plaža koja se nalazi na ostrvu Milos. Smeštena na tzv. ostrvu ljubavi ova plaža izgleda kao da se nalazi na nekoj drugoj planeti. 

Smeštena je između belih, uglačanih stena, a okružena je kristalno čistom vodom, što svim turistima pruža poseban užitak. 

Sve ove najlepše plaže u Grčkoj sada su na samo korak od vas – putem naše platforme pošaljite agencijama besplatan upit i informišite se o aranžmanima turističkih agencija. Najbolje plaže u Grčkoj čekaju da ih čekirate, a na vama je samo da odaberete željenu destinaciju koja će biti idealna za vaš letnji odmor.

Autor:

Anica Petković