Top 5 mesta u Beogradu za najbolju Instagram fotku

Magazin Zanimljivosti

Instagram je postao društvena mreža koja diktira popularnost određene lokacije, restorana ili proizvoda. Broj lajkova i komentara, kao i fotogeničnost samog prizora, korišćenje filtera i bajkovitih opisa, samo su neki od načina da se zanimljiv kadar promoviše preko ove popularne društvene mreže.

Naš glavni grad ima veliki broj lokacija koje daju neverovatne kadrove i nude priliku za fantastične fotografije u kojima do izražaja dolazi sva lepota Beograda. Tvrđava koja svedoči o bogatoj istoriji grada, hipsterski deo grada u blizini Brankovog mosta i novootvoreni tržni centar u blizini Ade Ciganlije, samo su neka od mesta koja nude sjajne kadrove. U nastavku tekstsa predstavljamo top 5 mesta u Beogradu za najbolju Instagram fotku.

#1 Kalemegdan – fotogenična tvrđava i pogled na novi deo grada

Kalemegdan je najznačajniji kulturno-istorijski spomenik i najpoznatiji park u Beogradu. Bogata istorija, razni osvajači i povoljna lokacija uslovili su da tokom vekova stekne status tvrđave oko koje se dalje razvijao naš glavni grad. Zbog svoje popularnosti i lepote, Kalemegdan je mesto koje poseti ogroman broj turista, ali i Beograđana. 

Zbog svoje bajkovite lepote, Beogradskog pobednika koji ponosno gleda na ušće Dunava i Save i zbog savršenog kadra spuštanja Sunca u Dunav, Kalemegdan predstavlja mesto za neke od najbolji Instagram fotki koje postoje. Prelepi kadrovi tvrđave, poziranje ispred cvetnih dekoracija u parku ili ruševina koje datiraju do plemenskih osvajanja Singidunuma, daju poseban šmek fotografiji koja, uz dodatne Instagram filtere, postaje pravo malo remek-delo.

grafiti na beogradskim ulicama

#2 Savamala – meka za hipstere i ljubitelje ulične umetnosti

Savamala je poznata četvrt u samom centru grada, nedaleko od Brankovog mosta i promenade koja se gradi u sklopu projekta “Beograd na vodi”. Deo grada koji je dugo bio zapušten osvežen je umetničkim dosetkama, grafitima i kreativnim crtežima, rustičnim kafićima i šarenim dekoracijama koje tokom letnjih meseci predstavljaju prijatan ambijent za izlazak. 

Murali na zidovima, sa motivima koji oslikavaju heroje popularne kulture ili bujnu imaginaciju autora, arhaični izgled ulica koje su zaklonjene mostom, šarmantni lokali koji odišu hipsterskom supkulturnom notom i pogled na reku Savu i splavove na novobeogradske splavove, čine kadrove dostojne kvalitetne Instagram fotke. Urbani motivi i umetničke fotografije iz Savamale pravi su hit ove društvene mreže i njenih korisnika.

#3 Tržni centar Ada Mall – spoj modernog i prirodnog na fotografiji

Novootvoreni tržni centar Ada Mall ubrzo je postao popularan među Instagram zajednicom zbog fotogeničnosti koju nude fotografije nastale na krovu ovog tržnog centra. Sa jedne strane, posetioci mogu da se fotografišu tako da se u pozadini vidi velepni Most na Adi i zelenilo koje ga okružuje. 

Sa druge strane, odnosno pozicije terase u tržnom centru Ada Mall, pozadina fotografije obuhvata dobar deo Ade Ciganlije, poznatog beogradskog kupališta i atraktivne zelene površine koje fotografiju daju savršenu notu prirodnog, u okruženju modernog ambijenta samog krova tržnog centra. Atraktivne fotografije koje nastaju na vrhu ovog tržnog centra su postale veoma popularne na Instagramu, uz dodatak filtera i kvalitetnih opisa. 

#4 Avalski toranj -monumentalno zdanje idealno za Instagram fotku

Avalski toranj je još jedan od simbola našeg glavnog grada. Prvobitno je u rad pušte 1965, kao jedan od najleših TV predajnika u Evropi. Nakon ponovnog otvaranja 2010. godine, toranj na Avali je postao jedno od omiljenih mesta za vikend uživanje Beograđana, ali i brojnih turista. Bogat monumentalni kompleks posvećen Neznanom junaku predstavlja dobar kada za fotografiju koja odiše istorijskom vrednošću.

Sa druge strane, pogled sa tornja koji seže do krajeva Šumadije i obuhvata ceo Beograd, predstavlja sjajan kadar za Instagram. Restoran na samom Avalskom tornju i krajolik, pun zelenila i predivne prirode, odličan je način da posetu ovom monumentalnom zdanju upotunite sjajnom Instagram fotkom.  

pogled na Beograd sa reka

#5 Botanička bašta Jevremovac – priroda u centru grada kao savršen kadar

Botanička bašta Jevremovac u Beogradu je velelepno zdanje koje je zaštićeno kao spomenik kulture. Na ogromnoj površini u užem centru grada nalazi se preko 1.000 biljnih vrsta i pravi lavirint prelepog zelenila i uređenih površina na kojima se nalaze egzotične i fotogenične biljne vrste.

Fotka na Instagramu iz Botaničke bašte Jevremovac odaje utisak da se osoba nalazi u divljini ili prirodnom okruženju koje stvara savršenu podlogu za dobru fotografiju. Prizori iz Japanskog vrta ili poziranje pored staklenika, samo su neke od popularnih fotografija koje se često pojavljuju na Instagramu.

Instagramične fotografije zahtevaju savršen kadar, lepotu pozadine uhvaćenu u trenutku, idealno poziranje pored kvalitetnog “partnera” u vidu monumentalnog zdanja ili velelpnog mosta, ali i korišćenje određenih filtera koji dodatno ističu lepotu neke fotografije. Upravo zbog toga su navedena mesta idealna za najbolju Instagram fotku.Ukoliko planirate da posetite Beograd i posetite ova sjajna mesta, putem naše platforme pošaljite turističkim agencijama besplatan upit i saznajte sve o dostupnim aranžmanima turističkih agencija i posetama našem glavnom gradu.

Autor:

Anica Petković