TOP 5 stvari koje morate spakovati za higijenu na putovanju

Magazin Saveti za putovanja

Putovanja su mnogima od nas, ljubiteljima upoznavanja svetskih kutaka, najlepša aktivnost, omiljeni hobi i period sa koga uvek donesemo najbolje uspomene. Ipak, svetski putnici znaju da putovanja podrazumevaju i dosadna pakovanja, koja često ostavljamo za poslednji trenutak. 

Od pakovanja garderobe, preko potrebnih dokumenata, pa sve do neophodnih higijenskih potrepština – na sve treba misliti! Kako bismo vam, barem malo, olakšali jedan od aspekata pakovanja, u narednim pasusima predstavićemo vam listu od TOP 5 stvari koje morate spakovati za higijenu na putovanju! Praktični aparati za negu, koje lako možete spakovati, a koji su vam neophodni, sada su izlistani na samo par redova od vas!

Četkica za pranje zuba i pasta za zube

#1 Četkica i pasta za zube – svugde pođi sa četkicom dođi

Četkica i pasta za zube neophodan su deo svakog putničkog nesesera! 

Da, baš svakog!

Bilo da putujete na dan, dva ili čitav mesec – ovi higijenski predmeti predstavljaju “must have” svakog putnika. Iako je pasta za zube dostupna u većini apartmana, a u slučaju potrebe se lako može i pozajmiti – ipak je sigurnije da je uvek nosite sa sobom. 

Četkica za zube se, kao što znamo od malih nogu, nipošto ne deli, pa je definitivno zaslužila prvo mesto na listi higijenskih potrepština na putovanju!

#2 Vlažne maramice – mnogo njih

Vlažne maramice verovatno iz higijenskih razloga već nosite svuda sa sobom, pa je posebno važno da ih ne zaboravite prilikom pakovanja torbe. 

Savetujemo da ih nosite u ručnoj torbi, a ne u koferu, kako bi vam bile na raspolaganju i tokom samog putovanja, a ne samo nakon stizanja na željenu destinaciju. Njihova namena je ogromna – možete ih koristiti za brzo “pranje” ruku, za čišćenje cipela na putu, ili brisanje željenog predmeta (npr. naslona za ruke u autobusu). 

Zato, jedno pakovanje vlažnih maramica definitivno nije dovoljno, posebno kada je reč o dužim putovanjima. Ponesite više pakovanja i ne zaboravite da spakujete i obične, papirne maramice!

Sredstva za higijenu

#3 Dezodorans – neophodan u svakoj prilici

Da li je uopšte neophodno govoriti o značaju dezodoransa?

Kako biste se tokom celog putovanja osećali prijatno, čisto i mirišljavo – morate da imate dezodorans u neseseru! Moderni dezodoransi ne samo da maskiraju neprijatne mirise proistekle iz znojenja, već i sprečavaju znojenje, pa su sjajan način da se osvežite, ali i miširišete tokom turističkog doživljaja u kome ćete još više uživati!

#4 Sapun – nemojte ga prepustiti slučaju

Iako sigurno očekujete da ugledate sapun u hotelskoj sobi ili apartmanu u kome ćete boraviti – ne prepuštajte to slučaju. Dobri, stari sapun može vam zatrebati tokom celog putovanja, a mnogo će vam značiti ukoliko ga ponesete sa sobom.

Ne samo da sapun može da vas ne dočeka u sobi, već se može istrošiti, a ukoliko nema sobarice – moraćete da ga kupite. Kako ne biste trošili vreme koje imate i opterećivali se kupovinom predmeta za ličnu higijenu tokom samog putovanja – savetujemo da sapun ponesete sa sobom! Njime možete prati ruke, ali ga i koristiti za tuširanje, pa čak i skidanje fleke na garderobi.

Šampon za suvo pranje kose – posebno dobar za kratka putovanja

Inovacija u kozmetici, zvana šampon za suvo pranje kose, posebno je pogodna za putovanja! Kako biste u svakom trenutku mogli da osvežite svoju kosu i uklonite masne tragove – ponesite malo pakovanje ovog šampona.

Dovoljno je da malu količinu naprskate na teme, a zatim protrljate prstima – rezultati će vas oduševiti! Naravno, i regularni šampon za pranje kose sa vodom ne može da bude višak u neseseru koji pakujete, ali šampon za suvo pranje izuzetno je efikasan i praktičan turistički, higijenski asesoar. 

Uz ovaj spisak, sigurni smo da će vaš neseser sa higijenom biti sasvim dobro opremljen! Lista sa stvarima koje morate spakovati za higijenu, obuhvatila je samo neophodne stavke. Ukoliko želite, proširite je i napravite svoju, obuhvatniju Travel Listu – biće vam od koristi pri svakom pakovanju!

Autor:

Anica Petković