Najlepše čestitke za rođenje deteta

Magazin Zanimljivosti

Čestitke za rođenje deteta su divan način da proslavite dolazak nove bebe na svet.

Bilo da ste član porodice, prijatelj ili kolega, slanje čestitke novim roditeljima je promišljen gest koji pokazuje da vam je stalo i da ste uzbuđeni zbog novog dodatka u njihovu porodicu. Prilikom odabira čestitke za rođenje deteta, treba pisati iz duše i razmotriti poruku koju želite da prenesete. 

Saznajte koje su najlepše čestitke za rođenje deteta, koje uvek dobro prođu kod novopečenih roditelja!

Najlepše čestitke za rođenje deteta – evergreen čestitke za dolazak bebe

Umesto jednostavne “Čestitam!” poruke za rođenje deteta, bolje samostalno napisati nešto iskreno i lično što govori o vašem odnosu sa novim roditeljima. Možete uključiti i citat o roditeljstvu, zajedničku anegdotu ili jednostavno ponuditi svoje čestitke i podršku.

 • Savršeno. Prelepo. Usta, uši, bucmaste nožice. Stisnute ručice prete svetu. Vaše. Nov život nastao kao plod vaše ljubavi. Čestitamo!
 • Od danas više niste sami, a svet je bogatiji za još jednu dragu dušicu. Najlepše želje vama i vašoj bebi.
 • Najlepša vest koju smo mogli čuti. Mnogo smo srećni zbog vas! Dobro se pripremite na neprospavane noći, ali i na mnogo prelepih trenutaka koje niko drugi sem deteta ne moze pružiti!
 • Prema staroj priči, beba je pre rođenja upitala Boga: ”Kažu da me sutra šalješ na Zemlju. Ali kako ću se ja onde snaći ovako bespomoćna?” On je rekao: “Odabrao sam anđele za tebe. Oni će te čekati i brinuti o tebi.” Vas dvoje ste dva anđela i pridružio vam se mali anđeo!
 • Beba nam vraća svet koji smo izgubili – svet čuda. Svežinu cveta. Pucketanje vatre. Leptira. List. Pticu. Novostvorene. Čudesne. Promatramo ih njihovim nevinim očima. I dečja radost postaje naša.
Beba koja spava u gnezdu

Čestitke za rođenje ćerke – izbor najlepših čestitki za dobrodošlicu bebi devojčici

Pitate se kako bi trebalo da izgleda čestitka za rođenje bebe devojčice…

Ukoliko pošaljete sledeće čestitke nećete pogrešiti!

 • Želim da ti život bude kao san, da budeš srećna svaki dan, da te tuge nikad ne dotaknu, da te brige na putu nikad ne spotaknu, da ti put do zvezda bude čist, da samo najbolje bude tvoj cilj. Budi dobra i uvek tako mila, kao što ni jedna beba do sada nije bila.
 • Čestitamo na tom blagu koje od danas imate čast držati u naručju i volite više nego same sebe. Danas ćete shvatiti da postoji još jača ljubav i sreća od one koju ste do sada imali. Želimo mami i tati srećno rođenje ćerkice!
 • Dobrodošla na svet, divna mala devojčice. Neka Bog blagoslovi tebe i tvoje roditelje i neka vam život ispuni samo radosnim trenucima.
 • Vaša kuća je postala pravi dvorac sreće i ljubavi jer je u njega pristigla jedna mala prelijepa princeza. Neka vam svaki dan života ispuni radošću.

Čestitke za rođenje sina – kako čestitati srećni događaj?

 • Čestitamo! Čuli smo da je dečak zdrav i veseo, želimo vam da tako ostane još sto godina! Verujemo da će biti lep i pametan kao i njegovi roditelji.
 • Mili moji, veoma mi je drago što se u vaše živote doselio jedan mali anđeo pametnih okicama, veoma mi je drago što ste dobili sina. Neka vaš sin bude vaša sanga i vaš ponos u svakom trenutku i neka vas uvek i svuda prati sreća. Želim vam da uživate u radosnim i srećnim danima, želim vam da budete najsrećniji roditelji na svetu. Čestitam vam rođenje sina.
 • Nikada nemojte da očajavate, od ovog dana niste više sami na ovome svetu, vaš sin je kraj vas i on će vam pomoći da prevaziđete svaku neželjenu situaciju. Neka vaš sin bude drugo ime za vašu sreću i vaše blagostanje, želim da ga uvek volite i da uvek budete ponosni na njega. Dovoljno je samo malo ljubavi i sve će biti savršeno, neka među vama uvek vlada ljubav i osećaji tolerancije. Želim vam puno lepih momenata u budućnosti, čestitam vam na rođenju sina!
 • Računajte da je malo dana koji će se po količini radosti moći uporediti s ovim. Vaš život je danas dobio smisao kroz malog anđela koji je proširio vašu porodicu. Srećno rođenje sina.

Šaljive poruke za rođenje deteta – najsmejte novopečene roditelje

Evo koje šaljive čestitke za rođenje deteta u vidu poruke možete poslati bliskim prijateljima i članovima porodice!

 • Nosila te je 9 meseci, 20 sati te je rađala, nije spavala 6 meseci. A ti, bebo? Nakon svega ličiš na tatu?
 • Čestitam vam na rođenju deteta! Ne zaboravite, san je i onako precenjen!
 • Čestitamo! Neka vaša beba kroz život uvek bude srećna kao vi kada uspete da dobijete par dodatnih sati sna pored nje!
Majka i otac se igraju sa bebom na kauču

Najbolja čestitka za rođenje bebe – bezuslovna podrška novopečenim roditeljima

Detetu treba, pre svega poželeti zdravlje, a roditeljima pružiti podršku na ovom putu koji nije ni malo lak, ali je predivan.

Kao prijatelj ili član porodice, postoji mnogo načina na koje možete čestitati novim roditeljima i ponuditi svoju podršku tokom ovog posebnog vremena. 

 • Izrazite svoje uzbuđenje: Obavezno recite novim roditeljima koliko ste srećni zbog njih i koliko ste uzbuđeni što ćete upoznati novopridošlicu. Učestvujte u njihovoj radosti i proslavite ovaj poseban trenutak sa njima.
 • Donesite promišljen poklon: Promišljen poklon može uveliko pokazati vašu podršku novim roditeljima. Razmotrite predmete kao što su odeća za bebe, igračke, knjige ili praktične stvari poput pelena i maramica. Takođe možete razmisliti o poklonu za roditelje, poput usluge dostave obroka ili poklon bona za masažu.
 • Poštujte njihovu privatnost: Važno je zapamtiti da će novim roditeljima možda trebati neko vreme da se prilagode i povežu sa svojom bebom. Poštujte njihovu privatnost i sačekajte dok ne budu spremni da prime posetioce. Ako ipak posetite, neka vam poseta bude kratka i imajte na umu njihovu potrebu za odmorom.
 • Ponudite svoju pomoć: Novi roditelji mogu biti preopterećeni i iscrpljeni, tako da je ponuda pomoći na bilo koji način odličan način da pokažete svoju podršku. Možete ponuditi da skuvate obrok, obavljate kućne poslove ili čak samo držite bebu dok roditelji uzmu preko potrebnu pauzu.
 • Budite pozitivni i ohrabrujući: Roditeljstvo može biti izazovno, a novim roditeljima može biti teško da se nose sa pritiskom, stoga će im vaša podrška značiti.

Ukratko, čestitke za rođenje bebe su divan način da proslavite rođenje deteta i pokažete svoju ljubav i podršku novim roditeljima.

Odabirom promišljene čestitke za i uključivanjem iskrene poruke, možete pomoći da ova posebna prilika bude još nezaboravnija i značajnija za novu porodicu!

Autor:

Travelist