Čestitke za Uskrs – najzanimljivije uskršnje čestitke

Magazin Zanimljivosti

Čestitke za Uskrs ćemo već vrlo uskoro morati da krenemo da smišljamo kako bismo na vreme bili spremni da na zanimljiv i dosetljiv način obradujemo svoje najdraže na jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika. 

Dečak i devojčica se kucaju svojim uskršnjim jajima

Gotovo svi naši prijatelji i sva naša rodbina, posebno oni najmlađi, jedva čekaju da krenu sa najpoznatijim srpskim običajima – farbanjem jaja, traganjem za darovima i borbom u kuckanju. Pored toga, svi jako volimo da razmenjujemo one zanimljive poruke sa nama dragim ljudima i da im na taj način čestitamo jedan od najlepših praznika. 

Da ne biste o svemu tome razmišljali sami, mi smo se potrudili da vam izdvojimo najlepše poruke za Uskrs, kako bismo vam maksimalno olakšali i ostavili dovoljno vremena za spremanje uskršnjeg ručka.

Tradicionalne čestitke za Uskrs – da baš vaše uskršnje čestitke obraduju nekoga

Baš zbog toga što su namenje ljudima do kojih vam je najviše stalo, vaše čestitke za Uskrs treba da budu jedinstvene, osećajne i pune ljubavi. S obzirom na činjenicu da su upućene najbitnijim osobama u našem životu, valja se dobro potruditi da budu savršene. Predstavljamo vam neke nama zanimljive:

 • Želim da praznik Hristovog vaskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vernike i vernice, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i božjim blagoslovom.
 • Neka ti radost vaskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro. Neka ti ljubav bude oslonac, a sreća verni pratilac!
 • Da uskršnje čudo donese novu nadu, veru, ljubav i radost vašoj porodici.
 • Danas je dan kad slavimo Hristov rođendan, novi život i ponovno rođenje, kao i veru i nadu da nakon svega dolaze bolji dani.
 • Svojom žrtvom za sve ljude, Hrist nam je poručio da svetlo uvek pobedi tamu, da dobro uvek pobedi zlo i da je istina jača od svake laži.
 • Dobar dan, dobri dome, neka vam se jaja lome. Dok crkvena zvona zvone, neka vas obasjava radost celog pravoslavlja!
 • Bog veliki i svi sveci, i svi dani i meseci, kao i godine što dolaze, neka vašu kuću paze! Ovo je od srca želja, slavi Hrista spasitelja! Srećan Uskrs!
 • Uskrs nam dođe, Uskrs nam stiže, dragom Bogu priđimo bliže, nek sreća i sloga u domu ti vlada, srećan Uskrs želim ti sada!
 • Prolećni nam povetarac oko glave piri, a u duši vera stara naše grudi širi. Ti, ako si vernik pravi, krsti se i moli, a sebe i bližnjeg svoga podjednako voli. Hristos vaskrse!
 • Dragi Bože, pravedni, mili, molim ti se za zdravlje svojih prijatelja. Neka im se ispuni svaka želja, a u srcu oganj radosti da gori! Poslušaj šta ti tvoj sluga pokorni govori: Neka svakom svane divan dan, da se ostvari dugo sanjani san. Nek u duše svakog tvoj Duh dobri radost donese! Srećan Uskrs! Hristos voskrese!

Kao što vidite, kada su tradicionalne čestitike za Uskrs u pitanju, možete slati i one koje se rimuju i one koje ne sadrže stihove. Verujte da će vaši bližnji biti presrećni ukoliko ih obradujete uz neke čestitke za Uskrs koje su ovog tipa. 

Ukrašavanje uskršnjih jaja na postolju za jaja

Poruke za Uskrs koje se rimuju – obradujte prijatelje najlepšim stihovima

Svi volimo da dobijamo lepo ukomponovane poruke za praznike od nama bliskih ljudi, a među favoritima su baš one poruke za Uskrs koje se rimuju, jer su najzanimljivije za sastavljanje i najlagodnije za čitanje. 

 • Dobar dan vama svima, što vas u toj kući ima. Da ste svi živi i zdravi, da se Uskrs večno slavi. Da vam daruje blagoslov večni, svi Uskrsi nek su vam srećni!
 • Najlepše stvari nek ti se dese, uz poruku drevnu – Vaistinu voskrese. Neka ti dušu niko nikad ne rani i nek su ti srećni uskršnji dani!
 • Neka vam kuća u veselju blista, srećno vam vaskrsenje Hrista. Kao praznik životnog začetka, velike sreće i napretka!
 • Miriše tamjan, a gori i sveća, nek vašu kuću ispuni sreća, a dušu nek ti ispuni vera, primi u srce Hrista spasitelja.
 • Nek ti radost ne silazi sa lica, nek ti prija baš svaka sitnica. Svoju staru veru sledi, da nam ne izbledi. Neka živi pravoslavlje, započnimo sada slavlje!
 • Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog vaskrsenja! Neka Gospod u veselju ispuni vam svaku želju. Zdravlja, sreće, blagostanja za grešnike pokajanja!
 • Ova poruka kroz vazduh juri, jer joj se danas opasno žuri, da prenese svima sve najlepše želje i ove moje reči što srećan Uskrs žele!
 • Tebi se, Bože, danas molim, za sve one koje volim – ispuni im svaku želju, neka žive u veselju, nek im svaki bude dan kao Uskrs radostan!
 • Ovim svojim srcem celim, srećan Uskrs tebi želim. Neka te Bog blagoslovi, da ti se ostvare svi snovi, uz veru da te sreća prati i da ti se dobro boljim brati!
 • Na livadi crkva stara, zvono sa zvonom razgovara. Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog vaskrsenja. Hristos voskrese!
 • Svaka minuta srećna vam bila, svaka vam se želja ispunila. Za Uskrs nek vas sreća prati, lepše želje ne možemo dati!

Ovakve poruke za Uskrs će oduševiti vaše prijatelje i porodicu upravo zbog toga što su napisane u stihovima. Stoga, iako smo vam izdvojili one najzanimljivije, osetite se slobodno da sami osmislite koju rimu kako bi vaše poruke bile autentične.

Šaljive čestitke za Uskrs – za praznik pun osmeha

Pored čestitanja na tradicionalan i pesnički nastrojen način, ne bi bilo loše da se unese i malo smeha putem neke šaljive čestitke za Uskrs upućene vašem bratu, sestri, prijatelju ili čak šefu. Predstavljamo vam neke simpatične:

 • Meni mali zeko reče da vam želi puno sreće, puno šunkice i jaja, ljubavi i zagrljaja. A uz to, dragi Bože, i love koliko može! Srećan Uskrs.
 • Koliko su duge u zeca uši, toliko ti želim radosti u duši i koliko je lepo šareno jaje, toliko taj osećaj neka ti traje. Hristos voskrese, srećan Uskrs!
 • Trči mali zeka preko brda i dola, jer zna da tebe poljubiti mora. Ostavio zeka i šargarepu i kupus, samo da bi ti poželeo srećan Uskrs!
 • Kad do tebe zeko skokne, neka te u lice cmokne! Da ti punu korpu nade i sreće donese, a sve brige i tuge odnese!
 • Jedan mali zeko svašta bi ti rekô, al od silne želje stih mu je utekô. Zato samo veli – Danas se veseli! Srećan Uskrs!
 • Jutro belo već se rudi, zdravo bili, dobri ljudi. Da ste mi svi živi i zdravi, da se Uskrs večno slavi. Nek vas božja mudrost vodi i neka vas preporodi. Hristos voskrese!

Ovakve čestitke za Uskrs razveseliće svakoga kome šaljete, stoga neka baš neka od njih bude vaš izbor.

Šarena uskršnja jaja na kartonskom postolju

Univerzalne uskršnje čestitke – poruke za Uskrs koje odgovaraju svakoj prilici

Kada niste previše bliski sa osobama kojima ipak želite da čestitate jedan od najzanimljivijih praznika i niste sigurni na koji način da to uradite i kakve čestitke za Uskrs su najprikladnije u ovakvim situacijama, one univerzalne mogu biti najbolji izbor za vas:

 • Šarena jaja nа stolu stoje, neka Uskrs obasja najdraže tvoje, zdravlje і veselje neka vam donese, srećan Uskrs і puno sreće!
 • Neka vam nastupajući praznik donese mir i porodičnu radost, dobro zdravlje i ljubav bližnjih.
 • Za još jedno vaskrsenje ljubavi, zdravlja i nade. Srećan Uskrs!
 • Obojite uskršnja jaja bojama ljubavi, radosti i pažnje. Nek vam je srećan Uskrs.
 • Da vam uskršnje svetlo isplete dar od ljubavi, zdravlja, sreće i mira. Srećan Usrkrs!
 • Sveto jaje uskršnjeg jutra što ti danas kuću krasi, nek ti donese svaku sreću i od svake muke spasi!

Uz slanje neke uskršnje čestitke koja se može sastojati iz već osmišljenih rima ili citata, možete na univerzalan način poželeti srećan praznik svima onima za koje niste sigurni kakva bi poruka bila prikladna.

 Uskršnje poruke za Veliki petak – najtužniji hrišćanski dan

Veliki petak predstavlja jedan od najtužnijih hrišćanskih praznika jer je simbol Hristovog stradanja i raspeća na Golgoti. Na ovaj dan se posti i predodređen je za kuvanje i farbanje jaja za Uskrs.

 • Na današnji dan pre vekova dosta, postrada na krstu ali tu ne osta, Hrist, božje dete. U ljubavi svojoj zbog ljudskoga roda, stradao i uzneo se do nebeskog svoda. Čuva nas sa neba i molitve sluša, rad rajskog života naših grešnih duša. Na današnji dan pre vekova dosta, postrada na krstu, ali tu ne osta. Srećan Veliki petak!
 • Na ovaj sveti dan, neka ti nјegova svetlost pokaže put, neka ti nјegova ljubav unese radost u srce i neka ti nјegova žrtva ojača dušu! Srećan ti ovaj veliki praznik, Veliki petak!
 • Ja sam njegov teret i svedok njegove neustrašive smrti, njegov sam znak i poslednje obećanje, opraštaj i blagoslov! Ja sam krst. Poljubi me danas i pomoli se za svoje bližnje. Srećan Veliki petak! 

Uskrs je simbol snage i pravde Božje nad smrću i ropstvom, te se smatra jednim od najsrećnijih hrišćanskih praznika. S obzirom na to da crvena boja označava Isusovu žrtvu i njegovu prolivenu krv, farbanje jaja se započinje upravo ovom bojom, a prvo ofarbano jaje dobija naziv čuvarkućaSlanje određene poruke za Uskrs već je počelo da predstavlja neku vrstu običaja s obzirom na činjenicu da se obavlja iz godine u godinu već jako dugo. Znamo koliko je teško pronaći one koje do sada niste iskoristili, stoga se nadamo da smo vam pomogli u odabiru savršene čestitke za Uskrs!

Autor:

Jovana Vukmirović