Gde kupiti nekretninu u Crnoj Gori – najisplativije lokacije

Magazin Zanimljivosti

Tržište nekretnina u Crnoj Gori i mnogobrojne privlačne nekretnine na različitim crnogorskim lokacijama, u poslednje vreme uživaju posebnu pažnju zainteresovanih investitora. 

Prikaz nekretnine na crnogorskom primorju

Ukoliko ste u potrazi za idealnim stambenim ili poslovnim prostorom, ili pak mestom za odmor, u nastavku ovog teksta vas čekaju korisne informacije. Otkrijte koje su najisplativije i najatraktivnije lokacije i pronađite nekretnine za sebe u Crnoj Gori na lokaciji koja odgovara vašim mogućnostima i potrebama.

Herceg Novi – primorski grad bogate istorije

Herceg Novi je mnogima jedno od omiljenih mesta za turističku destinaciju, dok ga starosedioci najčešće opisuju kao idealno mesto za “odmor duše”. Ukoliko ste oduvek sanjali da iz svog doma uživate u pogledu na more koji oduzima dah – Herceg Novi je pravi izbor za kupovinu kuće ili stana.

Gradić Herceg Novi poznat je po bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu, zbog kojih danas njime vlada jedinstveni ambijent koji je kao stvoren za prave hedoniste koji uživaju u vremenu izvan buke urbanih sredina.

Herceg Novi je dobar odabir mesta za život ili odmor – posebno za ljubitelje umetnosti, s obzirom da nudi bogat kulturno-umjetnički sadržaj, poput mnogobrojnih festivala – naročito tokom letnjih mjeseci. Starogradnje su uglavnom izgrađene u autentičnom mediteranskom stilu

Ova starogradska destinacija je takođe poznata po aktivnom noćnom životu – urbanim noćnim klubovima i šarmantnim primorskim barovima koje, radi spektakularnih nastupa, posećuju najveće muzičke zvezde regiona. Zato su mladi gotovo neizostavno ljubitelji ovog crnogorskog grada.

Prosečne cene nepokretnosti u Herceg Novom su oko 1800 evra po kvadratnom metru, međutim unutar same opštine postoje velike oscilacije u ceni, zavisno od konkretne lokacije, tipa nekretnine i njene orijentacije, unutrašnje strukture i drugih važnih kriterijuma.

Tivat – crnogorska oaza hedonizma i luksuza

Tivat je primorski grad takođe bogat kulturnim sadržajem, koji zahvaljujući razvitku luksuznog turizma uživa reputaciju oaze za one koji tragaju za prestižnim i mirnim kutkom za život ili odmor.

U Tivtu možete pronaći ekskluzivnu marinu na kojoj se nalazi mnogobrojni luksuzni restorani i barovi. Meštanima i turistima koji posećuju ovaj gradić dostupan je i avionski prevoz do tivatskog aerodroma – jedinog na primorju u Crnoj Gori.

Priznate internacionalne škole i nepokretnosti uređene po poslednjim trendovima arhitekture i građevine – su samo neki od faktora koji su Tivat učinili privlačnim mestom za život. Prosječna cena kvadrata kuće ili stana u Tivtu iznosi oko 2300 evra.

Kotor – život u očuvanom starogradskom duhu

O Kotoru, crnogorskom gradu koji se nalazi na listi lokaliteta pod okriljem UNESCO-a, možete čuti kao o destinaciji koju morate posetiti kako biste makar prilikom turističke posete osetili jedinstveni duh starih mediteranskih gradova. 

Zato je Kotor destinacija koju mnogi biraju za mesto za život, posebno kada je reč o zainteresovanima za njegov turistički potencijal. Prosečna cena nekretnine u Kotoru je 2085 evra po kvadratu.

Podgorica – život u urbanoj prestonici 

U Podgorici možete pronaći razvijen sistem obrazovanja, mnogobrojne radnje, restorane i kafiće, kao i ugledne kompanije, pa ovaj glavni grad Crne Gore koji meštanima omogućava mnogo prilika – bilo da je reč o školovanju ili zaposlenju, ali i većem životnom komforu.

Moderan stil urbane prestonice koja u svom sastavu sadrži i manje privlačan je za mesto život svim generacijama, a cena kvadratnog metra nekretnine u Podgorici se na tržištu nekretnina Crne Gore kreće od 1100 do 1300 evra.

Budva – spoj tradicije i urbanog životnog stila

Budva je grad čuven po noćnim izlascima i modernim barovima na plaži koji su povod dolaska mnogobrojnih turista tokom letnje sezone.  Turizam je u Budvi izuzetno razvijena industrijska grana.

Uprkos tome, u predgrađu Budve se krije romantični stari grad za one kojima se najkomfornije osećaju u mirnom bajkovitom kraju. Zato je Budva idealno mesto za život omogućavajući različite uslove koji će odgovarati ljudima različitih preferenci.

Bilo da ste od onih koji uživaju u uzbudnjivom tempu života ili pak žudite za mirnim gradom u kojem će vas čekati mnogobrojne prilike za zaposlenje, preseljenje u Budvu je sjajna odluka. Cena kvadrata nekretnine u Budvi je prosečno 1800 evra.

Mnogobrojne prednosti poput pristupačnih troškova života i privlačnog životnog standarda i poslovnih mogućnosti, posebno kada je reč o oblasti turizma i ugostiteljstva – čine Crnu Goru sjajnim mestom za život. 

Ponuda nekretnina u Crnoj Gori na različitim lokacijama je zaista šarenolika, pa gotovo svako ko je u potrazi za kućom ili stanom može naći nepokretnost koja odgovara njegovim potrebama.  

Kupovina nepokretnosti na atraktivnoj lokaciji – pouzdan je vid isplativog ulaganja novca, kao i važan korak u životu. Potencijalno preseljenje i “okretanje novog lista”, i to kupovinom nekretnine u Crnoj Gori, stvarate šansu da život potpuno prilagodite svojoj meri.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio interesantan, ali i koristan izvor informacija o najatraktivnijim lokacijama u Crnoj Gori, ukoliko razmišljate o kupovini nepokretnosti u nekom od istaknutih crnogorskih gradova.

Autor:

Travelist