Šta raditi u Beogradu kada ga posetite turistički

Magazin Saveti za putovanja

Beograd važi za jednu od najlepših prestonica na svetu koju, iz godine u godinu, posećuje sve veći broj turista iz celog sveta. Prelepa priroda, impozantna arhitektura, bogata istorija i kultura su samo neki od razloga zašto je ovaj glavni grad postao prava turistička idila. 

Poznato je i da je Beograd pravo mesto za dobru zabavu, uživanje u piću i hrani, zbog čega je obavezna destinacija svih hedonista koji žele maksimalno da iskoriste svaki trenutak u ovom jedinstvenom gradu.

Međutim, da li ste se ikada pitali šta sve jedan turista može da radi u Beogradu? Kakva su to mesta i dešavanja u ovom gradu koja mogu da ostave ogroman utisak na svakog turistu koji je željan novih iskustva? 


Evo šta sve Beograd može da ponudi svim posetiocima. 

#1 Doček Nove Godine i provod do kasnih sati  

Svi turisti koji se pitaju gde izaći za Novu godinu u Beogradu, mogu da računaju na mnoga mesta u ovom gradu koja su predviđena za uživanje u najluđoj noći. Pre svega, tu je Trg Republike koji, uoči svakog dočeka Nove Godine, dobija neku posebnu čar, zahvaljujući prelepim ukrasima, glamuroznom rasvetom, ali i prazničnom raspoloženju ljudi. 

Osim Trga, tu je i veliki broj gradskih lokala sa najrazličitijom muzikom za svačiji ukus, tako da bi svako mogao da pronađe onaj koji mu najviše odgovara. BIlo da vole pop, rok, džez, narodnu, tehno, ili neku sasvim drugačiju muziku, u Beogradu će sigurno moći da uživaju u svojim omiljenim hitovima za doček Nove Godine.

Beograd je, takođe, poznat i kao prestonica zabave tokom cele godine, zbog čega je jedna od omiljenih destinacija svim partimanijacima koji ne mogu da zamisle putovanje bez ludog provoda do kasnih sati. 

Zato svaki turista, koji je željan dobre žurke u glavnom gradu Srbije, može da računa da će u beogradskim kafanama, restoranima i klubovima moći da se provede kao nikada u životu i da će steći uspomene za ceo život, koje će kasnije još dugo prepričavati. 

#2 Uživanje u prirodnim lepotama i prelepoj arhitekturi

Pogled na zalazak sunca sa reke u Beogradu

Srpska prestonica može da se pohvali prelepom prirodom gotovo na svakom koraku. Idealna je za šetnju i relaksaciju nadomak reka, u raznim šumovitim predelima, parkovima, fenomenalno uređenim vrtovima i baštama, i sl.  

Lepota Beograda se takođe ogleda u autentičnoj arhitekturi njegovih kuća i zgrada, zbog čega se ova prestonica smatra jednom od najlepših u Evropi. Razni kafići i restorani u gradu su uvek prepuni lokalaca i turista koji žele da osete pravi duh Beograda, ispijajući domaću kafu pored istorijski važnih građevina i mesta.  

#3 Poseta raznim muzejima, izložbama i koncertima

Pored toga što je Beograd poznat kao savršeno mesto za provod i uživanje u svim njegovim prirodnim lepotama, on je takođe odlično mesto za posetu raznim muzejima, izložbama i koncertima koji se, gotovo svakodnevno, održavaju širom grada. 

Pravi Beograđani obožavaju da gaje kulturu i prave vrednosti, zbog čega se stalno organizuju razna kulturna dešavanja koja, osim što privlače veliki broj intelektualaca i entuzijasta, u poslednjih nekoliko godina privlače i sve veći broj turista. 

Bez obzira da li je neko fan koncerata klasične muzike, slikarskih izložbi, muzeja, kultnih predstava, književnih večeri, džez svirke, stand up komedije, i sl., neće morati da brine o tome da li će ostati uskraćen za uživanje u svom omiljenom umetničkom žanru

#4 Isprobavanje domaćih jela i pića u kultnim kafanama

Isprobavanje domaćih jela i pića u kultnim, beogradskim kafanama se može svrstati u najomiljenije aktivnosti mnogih turista koji ne mogu da zamisle svoj odmor bez ovakve vrste hedonizma. 

Uživanje u hrani i piću kao što su: sarma, ajvar, ćevapi, pljeskavica, kajmak, podvarak, musaka, karađorđeva šnicla, gibanica, prebranac komplet lepinja, rakija, domaća vina i piva, je definitivno nešto što mnogi turisti ne propuštaju prilikom posete Beograda.


Zato je prva stvar na listi velikog broja turista, odlazak u Skadarliju ili u neku kultnu kafanu u kojoj će se upoznati sa tradicionalnim srpskim jelima i pićima, i doživeti pravi užitak koji će pamtiti. 

Pravi duh srpske prestonice je u njihovim ljudima 

Svi oni turisti koji zaista žele da upoznaju Beograd i dožive ga na najbolji mogući način, moraju da znaju da pravi duh srpske prestonice leži u energiji i srdačnosti njegovih ljudi. Beograđani su poznati da su veoma gostoljubivi, topli i da vole da turistima obezbede fenomenalan i nezaboravan ugođaj. 

Zato je spajanje sa Beograđanima uvek dobitna kombinacija koja će svakom turisti obezbediti vrhunski provod i kvalitetno provedeno vreme. Osim toga, moći će da saznaju za mnoga skrivena mesta i čuju neverovatne priče, što će im upotpuniti čitav doživljaj jednog od najlepših glavnih gradova na evropskom tlu! 

Autor:

Travelist