Sve prednosti italijanske klasične kuhinje

Magazin Zanimljivosti

Kada se govori o uređenju kuhinje, dominantan stil je i dalje tradicionalan. Neprolazna i uvek aktuelna klasika se najviše neguje i ceni zbog toga što svakom domu daje posebnu toplinu i udobnost.

prikaz enterijera kuhinje

Elementi klasičnih kuhinja su poznati po svojoj lepoti i trajnosti, kao i mnogim drugim karakteristikama zbog čega se i dalje traže. Naročito se ističu italijanske kuhinje kao sinonim za kvalitet.

ELEMENTI KLASIČNE KUHINJE

Svaki stil enterijera ima svoje odlike po kojima je prepoznatljiv pa takođe i tradicionalan način uređenja prostora ima specifičan izgled i stvara karakterističnu atmosferu. Kuhinje u klasičnom stilu krase detalji u vidu rezbarija na nameštaju ili metalnim drškama i ručkama sa floralnim motivima.

Tapacirung je dostupan u raznovrsnim dezenima različitih tekstura. Boje su neutralne i tople, a od materijala za kuhinjske elemente, trpezarijski sto i stolice uglavnom se koriste prirodne sirovine – kvalitetno drvo i kamen. Kuhinje u vintage stilu daju domu dozu elegancije i luksuza. Dekoracija je takođe vrlo važna poput raskošnog osvetljenja, drvenih posuda za začine, raskošnih poslužaonika…

KLASIČNA KUHINJA STVARA OSEĆAJ TOPLINE I SPOKOJA

Klasične kuhinje na prvi pogled asociraju na neka lepa, davna vremena i bude uspomene. Čine da se osećamo prijatno i spokojno dok spremamo hranu i zajedno sa porodicom uživamo u obroku. U tradicionalno uređenoj kuhinji uvek ćete imati osećaj sigurnosti i u potpunosti shvatiti šta znači rečenica ’’Nigde nije kao kod kuće.’’

Da ste dobrodošli u svom malom kutku za stvaranje i relaksiranje. Svaka klasična kuhinja je dizajnirana da stvori takvu atmosferu i kod osoba koje svakog dana borave u njoj i kod posetilaca.

PRAKTIČNA ZA UPOTREBU

Tradicionalne kuhinje su neverovatno prilagodljive i pružaju dosta prostora za organizaciju posuđa, aparata, escajga, kuhinjskih krpa i svega ostalog bez čega ne možete da pripremate hranu.

Veoma su prostrane i sve što složite stajaće na dohvat ruke. Sortirajte kutije sa suvim začinima i saksije sa začinskim biljem tako da deluju organizovano i istovremeno da dodatno ukrase kuhinju. 

TRAJE DECENIJAMA

Još ako sve elemente budete redovno održavali čistim, dugo nećete morati da razmišljate o kupovini nove kuhinje. Jednom kad uložite u italijansku klasičnu kuhinju obezbedili ste svoj dom i porodicu na duge staze.

Italijanski brendovi su upravo zbog toga toliko dugo ostali na tržištu. Pružili su svojim klijentima kvalitetne modele kuhinjskog nameštaja koji će decenijama zadržati i funkcionalnost i lepotu, tako da ulaganjem u isti nemate šta da izgubite.

ŠANSA DA STVORITE SAMI KUHINJU IZ SNOVA

Većina proizvođača kuhinja u tradicionalnom stilu nudi Vam priliku da personalizujete željeni model. Prema svom ukusu i potrebama birajte dimenzije, boje, teksture i materijale. Na kraju ćete dobiti unikatan nameštaj prilagođen Vama i Vašem domu. Varijante koje mogu da se stvore su beskonačne. Još kad je dopunite nekim zanimljivim vintage tapetama i dekorativnom rasvetom…

ZAŠTO SU ITALIJANSKE KUHINJE TAKO POSEBNE?

Klasika je vanvremenska, poštuje tradiciju i puna je elegancije. Provereno je dobra u svakom smislu i uvek je aktuelna. Italijanski dizajneri to vrlo dobro znaju i najbolje mogu da prenesu sve što jedna kuhinja u tom stilu treba da poseduje. Italijanski nameštaj je u svetu veoma cenjen, a ljubitelji nameštaja i stručnjaci za enterijer će mu uvek dati prednost uz reči hvale. Italijanske kuhinje su visokokvalitetne i trajne.

Mogu se dugo koristiti i ostati funkcionalne i lepe. Itekako su vredne ulaganja s obzirom na mnogo truda koji se ulaže u čitav proces izrade – od same ideje na papiru do finalizacije. Italijanske kuhinje stvaraju toplu atmosferu punu emocija i u njima će Vam biti zadovoljstvo da kuvate za svoje najdraže.

NEKE OD NAJLEPŠIH ITALIJANSKIH KUHINJA U TRADICIONALNOM STILU

Osim visokog kvaliteta, italijanske kuhinje odlikuje fenomenalan dizajn. Privlače poglede svojom lepotom i pažljivom završnom obradom koja je dovedena do perfekcije. Italijanski brend čije klasične kuhinje se naročito ističu jeste Mobil Turi, koji osih tradicionalnih u svom asortimanu ima i mnoštvo varijanti kuhinja u modernom stilu.

Kada se govori konkretno o klasici, njihova ponuda kuhinja dostupna je u brojnim varijacijama natur nijansi što ih čini jednostavnim za kombinovanje sa drugim elementima enterijera i dekorisanje. Njihova rustična Olimpia kuhinja je pravo umetničko delo sa fino rezbarenim vratima na visećim elementima i radnim površinama, a u pojedinim delovima je ubačeno i staklo.

Aisha odiše elegancijom i puna je života i pojedini elementi imaju moderne crte. Laura klasična kuhinja čini svaki porodični dom ugodnim za boravak, a tradicija se ocrtava na svakom elementu. Cene su visoke, ali nešto povoljnije u odnosu na konkurente u istoj klasi.

Međutim, u takav nameštaj koji će biti trajan, praktičan i funkcionalan i i istovremeno ukrasiti Vaš životni prostor itekako vredi uložiti koji evro više.

Autor:

Travelist