Zašto je antistatic kompozitni parket dobar izbor za uređenje hotela

Magazin Zanimljivosti

Uspešno poslovanje jednog hotela zavisi od brojnih faktora, ali jedan od onih koji se primarno izdvajaju jeste korisnički doživljaj, odnosno utisak koji steknu gosti tokom svog boravka u hotelu. Prvenstveno je važno da usluga bude na zadovoljavajućem nivou, kao i dobro opremljen prostor po meri svih. 

Lobi hotela

Uređenje tako velelepnih objekata kao što su hoteli zahteva primenu samo najkvalitetnijih materijala, počev od podova, preko zidova, pa i kada je u pitanju opremanje nameštajem. Međutim, osnova svake građevine, pa tako i hotela, jeste pod i zbog toga je veoma bitno da se podnožje objekta obloži vrhunskim materijalima koji će garantovati kvalitet, dugotrajnost, ali i bezbednost. 

U nastavku vam predstavljamo zbog čega je kompozitni parket nove generacije savršen izbor za podove u hotelima, kao i zašto se posebno preporučuje da on poseduje i antistatic svojstva

Kompozitni parket – savremeni proizvod široke primene

Pre nekoliko godina na tržište je stigao proizvod inovativne tehnologije koji svojim kvalitetom lako nadmašuje druge podne obloge. U pitanju je jedinstveni kompozitni parket u čijem sastavu se nalazi stoprocentno drvo i drugi prirodni materijali

Kompozitni parket je izuzetno otporan na najrazličitija oštećenja, poput grebanja ili udaraca, te je zbog toga veoma pogodan za prostore u kojima često boravi veliki broj različitih ljudi. Izuzetno je kvalitetan s obzirom na to da je jedna od njegovih odlika rezistentnost na vodu i vlagu (i do 72 sata), te je odličan za kuhinje i kupatila u velikim prostorima. 

Ova podna obloga savršena je za hotele zahvaljujući činjenici da pruža odličnu zvučnu izolociju, pa nema neugodnog odzvanjanja prilikom gaženja po njemu, što gostima omogućava ugodan i miran boravak, bez ikakvih vanjskih smetnji. 

Bogata struktura kompozitnog parketa pogodna je za boravak male dece i kućnih ljubimaca na njemu, jer gotovo da ne postoji šansa da se bilo kako ošteti. Osim toga, teško je zapaljiiv, sprečava klizanje, lako se održava higijena i odlično je rešenje za podno grejanje. 

Antistatic tehnologija – savršeno rešenje za sve prostore

Jedna od ključnih osobina dobre podne obloge jeste bezbednost, stoga je antistatic kompozitni parket savršeno rešenje za sve one prostore gde se zahteva maksimalna sigurnost ljudi koji tu borave. Jedan od problema “običnih” podnih obloga kao što su laminati i parketi jeste činjenica da nisu dobri provodnici statičkog elektriciteta, pa umesto da ga neutrališu, oni ga stvaraju. 

Zbog toga se u masovno korišćenim prostorijama, poput hotela, posebno preporučuje specijalno izrađeni antistatic kompozitni parket u čijem sastavu se nalaze izuzetno provodljive čestice ugljenika. Zahvaljujući njihovoj visokoj provodljivosti, antistatic kompozitni parket ne stvara elektricitet niti se može desiti bilo kakva neprijatnost tog tipa. 

Antistatic kompozitni parket je, osim prostorija u kojima boravi veliki broj ljudi, posebno bitan i za sve one prostorije u kojima se nalaze kompjuteri, mašine i drugi električni uređaji koji mogu stvoriti elektricitet. 

Nameštaj u svečanoj sali hotela

Antistatic kompozitni parket pogodan za svaki enterijer

Osim pružanja dobre bezbednosti i izuzetno kvalitetne izrade, antistatic kompozitni parket može da se pohvali i odličnim vizuelnim izgledom, savršeno pogodnim za prostore poput hotela i drugih ugostiteljskih objekata. Njegova reljefasta struktura, koja se može uočiti i osetiti pod prstima, doprinosi autentičnom izgledu svakog prostora. 

Široki asortiman dizajna kompozitnog parketa omogućava lako pronalaženje onog koji će se savršeno uklopiti u celokupan enterijer za koji je namenjen. Lako se uklapa u najrazličitije dimenzije i namene prostora zahvaljujući velikom izboru boja i dezena.

Antistatic kompozitni parket je idealan izbor za hotele, restorane, apartmane, stambene objekte i druge prostore u kojima stalno boravi veliki broj ljudi. Posebno je pogodan za sve ugostiteljske objekte jer donosi savršenu kombinaciju vrhunskog kvaliteta i pristupačne cene, a pritom je veoma praktičan za postavljanje i garantuje dugotrajnost.

Za bezbedan hod i savršeno uređenje hotela antistatic kompozitni parket predstavlja jedinstveno rešenje na tržištu, jer svima koji ga koriste pruža višestruke benefite, ne samo vlasnicima hotela, već i gostima koji u njemu borave.

Autor:

Travelist