Molitve za ljubav muškarca, žene, sebe, bližnjih i molitva za umnoženje ljubavi

Magazin Zanimljivosti

Ljubav je, bez ikakve sumnje, pokretač svega u životu. Svi žele da vole i da budu voljeni, a nedostatak ljubavi može dovesti i do potpunog očaja. Tada se mnogi mole Gospodu da usliši njihove želje i težnje.

Bilo da se radi o ljubavi partnera, ljubavi prema bližnjima, deci, porodici, čak i sebi samima, postoje razne molitve za ljubav kojima se mnogi pomažu u nadi da će njihove želje biti ostvarene. 

U nastavku teksta saznajte neke od najmoćnijih molitvi za ljubav!

Krst

Pravoslavna molitva za ljubav muškarca ili žene

Snažna molitva za ljubav muškarca ili žene je nesumnjivo ono za čim najveći broj ljudi traga i za šta se moli. Ovakva ljubav treba da traje ceo život, na duhovnom i telesnom nivou. Svaki čovek vapi za pronalaskom svog idealnog partnera i osnivanjem svoje porodice. 

Ova molitva služi upravo tome – da vam donese suđenog partnera u život.

Bože moj, Oče stvoritelju svega, čuj moj vapaj, pohitaj mi u pomoć. Osećam se tako sam/a, tako izgubljen/a u ovom strašnom svetu. Treba mi Tvoja zaštita, Tvoja snaga, Tvoja uteha, budi moj oslonac na putu kroz život sada i uvek, pošalji mi moćnog Anđela čuvara, neka bude uz mene gde god bio/la jer važne odluke moram doneti.

Predajem Ti svoju dušu i svoj život u ruke, i odluči, te učini onako kako je za mene najbolje. Ti znaš kome sam ja suđen/a, molim Te, učini da se dogodi dobro, učini da budem srećan/na. Ne ostavljaj me samog/mu u ovom surovom svetu, potreban mi je neko, potrebna mi je ljubav.

Neko ko bi me voleo dušom i telom bezuslovno i u vek, neko ko bi živeo za mene i ja za njega i da zajedno proslavljamo Presveto Ime Tvoje Oca i Sina i Svetoga Duha sada svagda i vek i vekova. Znam da ću imati teške krstove koje ću morati nositi, sve ih s radošću prihvatam. Bože moj, pošalji mi blagoslov Svoj s neba, duša me boli od umora, tonem u provaliju bez izlaza.

Molim Te za ljubav, jednu iskrenu, uzajamnu, obostranu, nežnu, večnu, koju samo Ti možeš podariti čoveku i ženi da budu jedno. Molim te Sveti Oče, usliši mi ovu molitvu u ime Gospoda Isusa Hrista Sina Tvog, Duha Svetoga i Prisnodeve Marije. Amin.

Molitva za ljubav muškarca prema Svetom Nikoli Čudesnom

Molitva Svetog Nikole Čudesnog će uspeti isključivo ukoliko se u vama ne krije nikakva zla namera. Takođe, ova molitva za zajedničku ljubav neće pomoći devojci koja želi da vodi muškarca iz tuđe porodice. 

Potrebno je čitati je otvorenog srca i sa iskrenom verom u čudo.

Sa srcem punim ljubavi, velike želje i iscrpljenosti od iščekivanja, apelujem na Vas, sveti Nikola Čudesni. Ne ljutite se na moje grešne zahteve, jer su moje misli pune čiste i vedre ljubavi, ujedinite sudbine Božjih robova (imena žena i muškaraca) zauvek i uvek. Molim se za čudo, pošalji mi svoj blagoslov, odričem se svih ovozemaljskih, grešnih dela, želim samo čistu ljubav, poput suza deteta. Nazovite nas mužem i ženom, pomoći u traženju Gospoda za naš blagoslov. Tvoja će biti gotova. Amin.

Srce

Molitva za umnoženje ljubavi

Bilo koja od molitvi će vam doneti ljubav, ma o kojoj vrsti da se radi. Međutim, trebalo bi da se molite umnoženju tih ljubavi, jer njih apsolutno nikada nije dovoljno.

Izgovarajte ovu molitvu kako bi sve vaše ljubavi dostigle do nebesa:

Gospode, koji si zapovest novu dao učenicima Tvojim da ljube drug druga, obnovi istu i upečati u duše i srca naša blagodaću presvetoga Duha Tvojega, kako bi se brinuli: ne kako ćemo sebi ugoditi, no Tebi, i poslužiti bližnjem na korist i spasenje: molimo Ti se, Blagodatelju milostivi, usliši i milostivno pogledaj.

Da budemo savršeni u ljubavi Tvojoj, Bože naš, da imamo nelicemernu ljubav ka bližnjem, prinudi nas, Gospode, blagodaću Tvojega Duha. Ko misli da ima ljubav prema Tebi, a brata svojega mrzi, laža je, i u tami hodi. Zato, Milostivi, razgori duše i srca naša na ljubav prema Tebi i prema braći – molimo Ti se, kao milostiv usliši i kao preblag pomiluj. Amin.

Molitva za spasenje i ljubav bližnjih

Jedna od najčitanijih molitvi je svakako molitva za spasenje i ljubav bližnjih. Ona se može ponavljati i svakog dana, i to više puta dnevno, ukoliko smatrate da je neophodno.

Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela vođena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga si dobila i pod zaštitom Svemogućeg pokoj našla.

Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja stojeći na mestu tvog pogrebenja, pred ikonom tvojom svetom i kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih prestolu Milosrdnog Oca nebeskog i imajući smelost pred Njim, izmoli večno spasenje onima koji tebi pritiču, obilje blagoslova za dobra dela i pregnuća naša i izbavljenje od svih nedaća i žalosti.

Zastupi svetim tvojim molitvama pred Prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg nas nedostojne i grešne.

Pomozi, Sveta blažena mati Ksenijo, deci da se svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti i bogobojažljivosti vaspitavaju i uspeha u učenju imaju, da se bolesni i slabi iscele, porodičnu ljubav i slogu nispošlji, monahe udostoj da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi, pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti, narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su u predsmrtni čas lišeni pričešća Svetim Hristovim Tajnama.

Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroz sve vekove. Amin.

Molitva

Molitva za ljubav prema sebi Svetom Nikoli

Baš kako Božija zapovest kaže: “Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe”, tako, pored molitvi za druge, trebalo bi i se molite za ljubav prema sebi. Ova molitva je posvećena vama samima i treba da vas čuva od zla.

Oh, Blagoslovljeni, sveti Nikola, ugodni, za života si bio pastir i učitelj svim vernicima i trudio se da pomogneš svima onima kojima je potrebna. I danas ja, sluga Božji (svoje ime), s verom u duši pribegavam tebi i u molitvi te zovem u pomoć. Zaštiti me od svega neljubaznog što se može dogoditi u ovosvetskom životu i neka se sve moje želje ostvare. Neka mi ne škode ni svetovna pobuna, ni neprijateljske invazije, ni građanski sukobi. Zaštiti me od gladi i kuge, od vatre i bitke, od isprazne smrti bez oprosta greha. Pomozi mi u svim mojim dobrim pothvatima i ne daj mi da podlegnem đavolskim iskušenjima. Izbavi me od gnjeva Božjeg i večne muke, za moje grehe, i poznate i neznane. Moli Gospoda za oproštenje mojih greha i podari nadu u večni život nakon smrti u Carstvu Nebeskom. Amin. 

Kako se čitaju molitve za ljubav?

Pre nego što odlučite da se posvetite čitanju neke od molitvi za ljubav, postoje neka pravila ili zahtevi na koje bi trebalo da obratite pažnju.

  • Reči molitve treba da izgovarate sa željom, iskreno i otvorenog srca. Budite iskreni u svojim željama, a skepticizam ostavite po strani, može samo da našteti. Verujte i Sveci će vas sigurno čuti.
  • Ne samo prema Svecima, budite iskreni i prema sebi. Vaše srce treba da je čisto i da nema zlih misli prema drugima. Ako vaše želje štete drugim ljudima, nemojte se moliti.
  • Najbolje je da upamtite tekst molitve. Trudite se da ne čitate sa papira, a ponajmanje sa mobilnih telefona i drugih uređaja. U toku molitve, jako je važna koncentracija, a ukoliko čitate tekst, druge stvari je mogu odvratiti.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste pronašli svoje željene molitve. Ne zaboravite da budete iskreni i čvrsto verujte u to što izgovarajte i nema sumnje da će one biti uslišene.

Autor:

Travelist