Evo zašto je dobro imati kvalitetan telefon kada krenete na planinarenje

Magazin Zanimljivosti

Naši pametni uređaji od kojih se ne odvajamo davno su prestali da služe samo za komunikaciju, zato predstavljamo telefone iz jednog malo drugačijeg aspekta. Naime, zapitali smo se kako kvalitet moblinog može doprineti avanturi kao što je planinarenje.

Čovek u šumi koji sedi na steni

Zaključili smo da  dobro opremljen i kvalitetan telefon može značajno uticati na to da naše planinarsko iskustvo bude kvalitetnije, a razloge za to ćemo izneti u tekstu koji se nalazi pred vama. 

Kvalitetna oprema čini mobilni korisnijim 

Kako u radnjama tako i na sajtovima gde se prodaje online oprema za mobilni telefon, imali ste prilike da vidite dodatnu opremu za vaš uređaj u vidu maski koje čuvaju telefon od ogrebotina, kao i različitih zaštitnih stakala, koja čuvaju ekran telefona. 

Na listu opreme bismo dodali i eksternu bateriju, koja je jedan od najkorisnijih gedžeta koji možete imati, kao i slušalice, kao i mnoge druge pojedinosti koje mogu doprineti boljem radu vašeg telefona. 

Zašto mislimo da je vaš telefon korisniji uz ove dodatke? 

Zaštićen maskom i staklom, vaš telefon je bolje pripremljen za planinske uslove, odnosno za činjenicu da može da ispadne, da stoji na neprikladnoj površini, pa ćete samim tim moći bezbrižnije da uživate u prirodnim lepotama koje će vas sačekati na planini koju istražujete. 

Takođe, eksterna baterija je jedna od najboljih saputnika, jer će omogućiti da svoj telefon koristite satima, te da ne morate da brinte o tome gde ćete ga naupiti. Ovo pruža poseban komfor onima koji uživaju u avanturama u prirodi. 

Telefon sa dobrom kamerom za kreiranje nezaboravnih uspomena

Beli tač mobilni u rukama

Tehnologija je omogućila gotovo svakome ko barata njome  da pravi izuzetno kvalitetne fotografije. U tome su najviše doprineli mobilni telefoni. Naime, savremene kamere na telefonima predstavljaju prava remek dela u svetu objektiva, te su ovi uređaji stali rame uz rame sa profesionalnim fotoaparatima. 

Ukoliko želite da napravite nezaboravne uspomene sa destinacije koju ste posetili, da zabeležite sve jedinstve pejzaže kojima ste se divili, ili da fotografišete vaše saputnike na nekom od vidikovaca ili vrhova koje ste osvojili – telefon sa dobrom kamerom će vam biti od velike koristi. 

Šta znači dobra kamera telefona? 

Ako vam “dobra kamera” zvuči kao previše opšti pojam, pokušaćemo da preciziramo o kakvoj kameri se radi. Naime, verujemo da ste upoznati sa činjenicom da najsavremeniji telefoni koji su trenutno zastupljeni na tržištu imaju, dve, tri, četiri ili čak više kamera.

Ovi objektivi služe da beleže različite uglove, i detalje na koje naiđu. Nema sumnje da je reč o izuzetno preciznim i kvalitetnim kamerama koje će zabeležiti sve što fascinira vaše oko. 

Telefone sa dobrim kamerama vam mogu preporučiti i u radnjama gde se prodaju ovi uređaji, a i sami možete obratiti pažnju na specifikacije za određeni model. 

Jak zvučnik na telefonu za uživanje uz muziku u prirodi

Za ljubitelje prirode i oblizaka na Balkanu, planinarenje je posebna zabava,  pa zato uživaju u istraživanju brda i dolina koja ih čekaju na putu. Tako kada se naiđe na neki kutak za odmor, mnogi planinari vole da naprave pauzu i posmatraju prirodu. Tada čitavom ambijentu može doprineti muzika koju možete pustiti sa telefona. 

Ukoliko niste poneli eksterni zvučnik, biće odlično ako se onaj u vašem telefonu emituje jak zvuk. Na otovrenom se zvučnici generalno slabije čuju, zato je velika prednost telefona koji emituje jasan i glasan zvuk, u kome možete uživati dok posmatrate predivan pejzaž pred sobom.

Takođe, ukoliko koristite zvučnu navigaciju, koja vam olakšava šetnju kroz šumu jer ne morate da gledate u telefon, jak zvučnik će biti odlično rešenje.

Aplikacije za snalaženje u prirodi kao odlični saputnici 

Da li ste znali da postoje aplikacije kojima možete skenirati određenu biljku kako biste dobili odgovor o kojoj vrsti se radi, a isto to postoji i za pse i neke druge životinje. Da li znate da vam određene aplikacije mogu prikazivati najinteresantnija mesta koja se nalaze u vašoj blizini

Ukoliko imate dovoljno memorije u telefonu, savetujemo vam da skinete neku od ovih aplikacija i da se zabavite istražujući prirodu na nešto drugačiji način. Osim toga, mnoge aplikacije ovog tipa mogu biti izuzetno korisne, i pomoći vam da se u prirodi snađete kao pravi izviđač.

Dakle, kvalitetan telefon će vam biti odličan saputnik prilikom istraživanja određene planine, što je još jedan dokaz da tehnologija radi za nas onda kada je koristimo na pravi način. 

Autor:

Travelist