Najbolje destinacije u regionu za doček Nove godine

Magazin Saveti za putovanja

Doček Nove godine je idealan način istražite nove prejele, upoznate nove ljude i otkrijete nova omiljena mesta u gradovima širom Evrope i regiona. Usled pandemije, putovanje je znatno otežano, međutim, ukoliko ste rešeni da otputujete negde za doček 2021. godine, savetujemo vam da vaše željene destinacije budu u blizini. 

U nastavku ovog teksta smo za vas izdvojili neke od najunikatnijih gradova u regionu u kojima ćete se najbolji provesti za doček Nove 2021. godine, zato nastavite sa čitanjem da biste ih i saznali.

Vatromet na nebu za novu godinu

Beograd – grad na dve reke i evropska prestonica provoda

Beograd je prestonica republike Srbije i jedna od evropskih prestonica provoda. Splavovi, klubovi i žurke koje traju do ranih jutarnjih časova učiniće da provedete doček Nove godine na način koji ćete pamtiti dugo vremena. 

Ukoliko volite dobar provod, ali i sofiticiranu atmosferu kada je u pitanju doček Nove godine, hotel Jugoslavija nudi upravo to. Svečani doček Nove godine u nekom od beogradskih prestižnih hotela, pružiće vam priliku da uživate u vrhunskim specijalitetima domaće i svetske kuhinje, u najfinijim alkoholnim i bezalkoholnim pićima i sve to uz pratnju najboljih muzičara u regionu po veoma pristupačnoj ceni. 

Kada je reč o ovakvim večerima, broj gostiju je često ograničen, zato se potrudite da vaše mesto rezervirate što pre. Tokom svake blagdanske sezone, Beograd je pun turista iz čitavog sveta ali iz regiona. Njih privlači kvalitetna usluga i mnoštvo opcija za provod po veoma pristupačnim cenama

Od vrhunskih restorana, preko klubova i splavova, koji su unikatan način za provod na nekoj od dve reke, pa sve do elegantnih večeri uz sofiticiranu muziku u kojoj možete provesti ugodnu veče sa vašim partnerom, Beograd je definitivno grad koji ispunjava sva očekivanja kada je u pitanju doček Nove godine. 

Sarajevo – spoj modernog i tradicionalnog na raskrsnici svetova

Sarajevo je pravi dragulj čitavog regiona! Glavni grad Bosne i Hercegovine se nalazi na reci Miljacki i predstavlja pravu raskrsnicu svetova, budući da se u ovom unikatno gradu može videti jasan uticaj vizantijske, otomanske, austrijske i mletačke civilizacije. Preciznije rečeno, u Sarajevu ćete doživeti pravi sudar istoka i zapada.

Međutim, pored kulturnih znamenitosti, Sarajevo nudi i veliki broj mesta koja nude vrhunski provod, bilo da su u pitanju tradicionalne kafane ili moderni klubovi.

Uz sve to, odličnoj atmosferi doprinose dobri ljudi, vrhunska hrana i kvalitetna glazba, zato, bilo da su pitanju klubski hitovi, legendarne rok pesme ili tradicionalne sevdalinke, postoje velike šanse  da ćete se zaljubiti u Sarajevo i da ćete se svaki put u ovom gradu, osećati kao u svom domu.

Ljubljana – nezaboravna večer u prestonici Slovenije

Ljubljana je grad koji vuče poreklo još iz rimskog perioda kada je nosio naziv Emona. Odiše arhitekturom i kulturnim znamenitostima koji su izgrađeni na ovom području tokom duge i bogate historije grada. 

Ljubljana je grad sa raznolikim noćnim životom koji pruža veliki broj događaja, naročito tokom novogodišnjeg perioda. Najpoznatiji noćni klubovi u Ljubljani su “ČinČin bar” koji nalazi u sklopu nekadašnje Tobačna fabrike, malo udaljeni “Božidar” koji je idealno mesto za hipstere i ljubitelje alternativne kulture kao klubovi “Pritličje” i “Central Station” koji nude raznovrstan program. 

Prskalica za novu godinu

Pored klubske zabave, Ljubljana nudi i veliki broj tradicionalnih slovenačkih taverni koje tradicionalne specijalitete, kao i veliki broj pabova, kafića i pivnica koji tokom novogodišnje večeri rade do ranih jutarnjih časova

Pored elitnih klubova i pivnica, Ljubljana ima i veliki broj restorana u kojima možete uživati ukoliko planirate da provedete novogodišnju veče uz kvalitetnu hranu i po koju bocu vrhunskog vina.

Izbor je samo na vama – što god da izaberete, nećete se pokajati

Doček Nove, 2021. godine, je doček koji će zaista ostaviti veliki utisak na sve nas budući da je 2020. godina bila prilično stresna po veliki broj ljudi, pa će stoga, mnogima biti drago što je ostavljaju iza sebe. 

Bilo da je u pitanju izlazak u klub, kafanu ili elegantna večer sa partnerom, nadamo se da smo vam ovim tekstom dali par ideja koji će vam pomoći da donesete odluku gde i na koji način da provedete novogodišnju veče, u nekom od najlepših gradova u regionu.

Koji od njih ćete izabrati ostavljamo vama, a mi znamo da se sigurno nećete pokajati. Uživajte u dočeku i provedite ga onako kako biste voleli da protekne i cela godina – srećno i veselo. 

Autor:

Travelist