Novi filmovi 2021 – Novi strani i domaći filmovi koji izlaze ove godine

Magazin

Novi filmovi, bilo da su novi domaći filmovi ili novi strani filmovi 2021. godine predstavljaju ostvarenja koja svi očekujemo sa nestrpljenjem, s obzirom na to da su prošlogodišnje premijere velikog broja filmova pomerene upravo za tekuću godinu.

Na našoj listi pronaći ćete mnoštvo filmova različitih žanrova. U tekstu pred vama nalaze se filmovi različitih tematika, a obuhvataju brojne žanrove. Na listi su drame, akcije, komedije, napeti trileri, naučno fantastični filmovi, ali i novi ljubavni filmovi. Predlažemo vam da pročitate tekst i sastavite sopstvenu listu filmova koje želite da pogledate u 2021. godini. 

coming soon natpis

Izaberite kategoriju filmova o čijim premijerama želite da se informišete:

 1. Novi strani filmovi
 2. Novi domaći filmovi
 3. Nastavci poznatih filmova

Novi strani filmovi – filmska ostvarenja koja čekamo sa nestrpljenjem

Kada su u pitanju strani filmovi, možemo reći da se poslednjih godina na tronu definitivno nalaze produkcijske kuće Netflix i HBO, a veliki broj filmova 2021. godine će biti simultano prikazivano u bioskopima i na HBO platformi. 

Kao i prethodnih godina, i ove godine nas očekuju sjajna ostvarenja za svačiji ukus u kojima su svoje glumačke kvalitete iskazale najveće holivudske zvezde poput Leonarda Dikapria, Hju Džekmana, Meril Strip, Andjeline Džoli i mnogih drugih. Takođe, videćemo i sjajne uloge mladih glumaca poput Zendaje, Toma Holanda i drugih. 

#1 Malcolm & Marie – Netfliksova crno-bela romatična drama 

Premijera: Februar 2021.

Kada su u pitanju novi filmovi, posebno novi ljubavni filmovi, ne smemo izostaviti ovu romantičnu dramu koju nam je doneo režiser i scenarista Sem Levinson. Posebnost ovog ostvarenja ogleda se prvenstveno u boji filma koja je kao što možete pročitati crno-bela, ali i u tome što će čitavih sat vremena i 46 minuta našu pažnju okupirati glumica Zendaja i glumac Džon Dejvid Vašington.

Izuzev ovih zvezda u usponu, nećemo moći da vidimo druge glumce. Radnja filma na veoma zanimljiv način govori o muško-ženskim odnosima i jačini jedne ljubavi, ali i izazovima koje sa sobom nosi veza dvoje ljudi. 

#2 Cherry – Krimi drama zasnovana na romanu Nika Vokera

Premijera: Februar 2021.

“Cherry” ili Čeri je predstojeći američki film nastao po istoimenom romanu. Režiseri Entoni i Džo Ruso i scenaristkinje Andžela Ruso-Otstot i Džesika Goldberg donose nam zanimljivu kriminalističku dramu koja prati život Čerija, koga tumači popularni Tom Holand. Izuzev njega, zvezde koje ćete videti u ovom filmu su Sijera Bravo, Džek Rejnor, Majkl Rispoli i drugi. 

Čeri je vojni bolničar koji ima posttraumatski stresni poremećaj i postaje zavisan od opioida, te počinje da pljačka banke kako bi platio dugove. Ako su vaš izbor novi filmovi preporuka je da pogledate ovo ostvarenje, a gotovo je sigurno da zvezda u usponu, Tom Holand ima mnogo toga da nam pokaže. 

#3 Judas and the Black Messiah – istorijska drama i drugo dugometražno ostvarenje Šaka Kinga

Premijera: Februar 2021.

Film “Judas and the Black Messiah” ili “Juda i crni mesija” (Juda u značenju izdajnik) je istorijski film, biografska drama koja govori o Fredu Hemptonu, predsedniku političke partije “Crni panteri” i tome kako ga je izdao FBI doušnik Vilijam O’Nil. 

Uloge tumače Danijel Kaluja, Lakit Stendfild, Martin Šin, Džes Plemons, Dominik Fišbek, Ešton Sanders i drugi, a sasvim je sigurno da je ovo jedan od filmova koji će držati vašu pažnju čitava dva sata. 

Napomenućemo da je ova godina donela mnoge izmene na filmskoj sceni, te će mnogi novi filmovi 2021. godine biti prikazani simultano u bioskopu i na određenoj platformi, a “Juda i crni mesija” je jedan od njih. 

#4 Red Dot – Uzbudljiv triler švedskog reditelja

Premijera: Februar 2021. 

Kada su u pitanju novi filmovi 2021. godina će nam doneti mnogo uzbudljivih priča, a jedna od njih je i Netfliksov film “Red Dot” koji se smatra jednim od filmova koje publika iščekuje sa nestrpljenjem. 

Radnja prati ljubavni par Nadju (Johanes Kunke) i Einara (Nana Blondel) koji pokušavaju da “ožive” svoju vezu, te se odlučuju da otputuju na sever Švedske, na kampovanje. Međutim, njihovo putovanje iz snova se vrlo brzo pretvara u noćnu moru. Čitav film prate napete situacije i neočekivani obrti, te će ljubiteljima trilera “Red Dot” ili “Crvena tačka” držati pažnju sat i po vremena. 

#5 The Mauritanian – Pravna drama bazirana na romanu 

Premijera: Februar 2021. 

Pre 6 godina Muhamed Ould Salahi objavio je bestseler Guantanamo Diary (Dnevnik iz Guantanama) koji predstavlja memoare i Muhamedovo iskustvo u zatvoru na Kubi, a 6 godina kasnije, reditelj Kevin Mekdonald ekranizuje ovo delo. 

Inače, Muhamed je odslužio 14-godišnju zatvorsku kaznu za delo koje nije počinio, a njegovo književno delo je bilo više puta osporavano pre nego što je ugledalo svetlost javnosti, te ta činjenica dodatno doprinosi značaju i jačini filma koji ćemo gledati. 

Glavne uloge tumače neprevaziđeni Benedikt Kamberbač, Šejlin Vudli, Tahar Rahim, Džodi Foster, Zahari Lui, Dejvid Fin i mnoga druga poznata glumačka imena.

#6 Yes Day – Opuštajuća porodična komedija

Premijera: Mart 2021. 

“Yes Day” je jedan od novih filmova koje možete gledati sa porodicom i uživati u komičnim zapletima. Glavne uloge tumače Dženifer Garner, Džena Ortega, Edgar Ramirez, Džun Dajana Rafail i drugi. 

Gledajući listu možemo da zaključimo da su novi strani filmovi pretežno drame, romantične komedije, trileri i akcije, dok je nešto manje porodičnih filmova uz koje ćete moći da se opuštate sa porodicom, te je to još jedan razlog da pogledate baš Netfliksov “Yes Day”. Uživajte u avanturama porodice u kojoj na 24 časa deca određuju pravila. 

#7 Reminiscence – Naučna-fantastika sa romantičim elementima

Premijera: April 2021.

Lisa Džoj i njen suprug Džonatan Nolan, zajedno sa Majklom de Lukom i Eronom Rajderom donose nam naučno-fantastični triler sa romantičnim elementima. Ovo je još jedan film produkcijske kuće Vorner Bros, a simultano će se prikazivati na HBO Max platformi.  

Uloge u filmu igraju Hju Džekman, Rebeka Ferguson, Natali Martinez i drugi. “Reminiscence” ili “Podsećanje” nam govori o naučniku koji otkriva način da ponovo doživi prošlost, te odlučuje da koristi tehnologiju kako bi potražio svoju davno izgubljenu ljubav. 

Kao što možete da uočite HBO novi filmovi će nam u 2021. godini doneti mnogo toga, a radujemo se da gledamo Hju Džekmana u ovoj zanimljivoj ulozi. 

#8 Mortal Kombat – Dugo očekivan fantastičan film 

Premijera: April 2021. 

Mortal Kombat je na listi novih filmova 2021. godine, a zapravo predstavlja preradu poznatog fantastičnog akcionog filma iz 1995. godine, odnosno franšizu popularne video igrice. Ovo ostvarenje je zapravo priča o borilačkim veštinama, a glavne uloge tumače Džoš Loson, Luis Ten, Džesika Meknemi, Hirojuki Sanada, Džo Taslim i mnogi drugi. 

“Mortal kombat” je još jedan film produkcijske kuće Vorner Bros, a nalazi se na listi na kojoj su HBO novi filmovi i biće prikazan na toj platformi. 

#9 Cruella – Kriminalistička komedija o poznatom negativcu

Premijera: Maj 2021. 

Kruela de Vil je fiktivni lik koji nam je svima poznat iz kultnog animiranog filma “Sto i jedan dalmatinac”, a u maju 2021. godine moći ćemo da gledamo filmsko ostvarenje koje govori o životu mlade Kruele. 

Glavnu ulogu tumači fenomenalna Ema Stoun, a glumačku ekipu upotpunjuju Emili Biham, Pol Volter Hauser, Mark Strong, Ema Tomson i drugi. Ako uzmemo u obzir da smo već gledali film o negativcu, “Maleficent” (Grdana: zla vila) i da nas je oduševio, kada su u pitanju novi filmovi za gledanje, od filma “Cruella” ne očekujemo ništa manje.

#10 Black widow – Dugo očekivani Marvelov film o superherojima

Premijera: Maj 2021. 

Kejt Šortland, Kevin Fajgi i Erik Pirson donose nam novi Marvelov film, baziran na stripu – “Black Widow” ili “Crna udovica”. Glavnu ulogu u ovom naučno-fantastičnom filmu tumači Skarlet Johanson, a ovo je prvi samostalni film o Crnoj udovici koji se već pojavljivala u drugim Marvelovim filmovima o popularnim supererojima. 

Izuzev Skarlet Johanson, u ovom novom filmu moći ćete da vidite i Florens Pju, Rejčel Vajs, Dejvida Harbura i mnoge druge slavne glumce. Radnja prati život Nataše Romanov ili Crne udovice i njene avanture vremenski smeštene između filmova “Captain America: Civil War” (Kapetan Amerika: Civilni rat) i “Avengers: Infinity War” (Osvetnici: Rat beskraja). 

#11 In the Heights – idealan film za ljubitelje mjuzikla

Premijera: Jun 2021. 

“In The Heghts” ili “Na visinama” (Povezuje se i sa njujorškim naseljem Washington Heights gde se odigrava radnja) je nova drama i mjuzikl baziran na istoimenom pozorišnom mjuziklu iz 2007. godine. Radnja na inspirišuć, topao i zanimljiv način opisuje radničku klasu u njujorškom naselju Washington Heights. 

Ostvarenje dolazi od reditelja već poznatog filmova “Crazy Rich Asians”, Džona M. Čua, glavne uloge tumače Antoni Ramos, Stefani Beatriz, Džimi Smits, Kori Hokins, a pojavljuje se i sam scenarista Lin-Manuel Miranda.

#12 Malignant – horor triler čija radnja još uvek nije poznata

Premijera: Septembar 2021. 

Na mnogobrojnim listama na kojima su novi strani filmovi nalazi se i film “Malignant” kao jedan od onih koje publika željno iščekuje. Iako sama radnja filma nije još uvek poznata, razlog za toliku popularnost možemo pronaći u tome što je inicijalno premijera bila planirana za 2020. godinu, ali je kao i veliki broj filmova sa naše liste usled pandemije koronavirusa prebačena u 2021. godinu.

Reditelj Džejms Van poznat je po kreiranju izvanrednih horor filmova, te očekujemo da će ovaj film biti jedan od onih koji će imati adekvatan efekat horor filmova i oduševiti sve ljubitelje ovog žanra. Uloge tumače Anabela Volis, Džordž Jang. Džejk Abel, Makena Grejs i drugi. 

#13 Dune – naučno-fantastični film koji je okupio mlade zvezde u usponu 

Premijera: Oktobar 2021. 

Film reditelja Denija Vilneva “Dune” ili “Dina” zasnovan je na istoimenom romanu Frenka Herberta i očekuje se da će izaću u oktobru tekuće godine. Glavne uloge naučno-fantastičnog filma sa primesama drame, tumače Zendaja, Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Džoš Brolin, Džejson Mamoa i drugi.

Produkcijska kuća Vorner Bros donela nam je mnoštvo kvalitetnih filmova, te se očekuje da i “Dune” bude jedan od njih. Radnja se dešava u budućnosti i predstavlja interesantnu avanturu o sinu plemićke porodice kome je poverena zaštita najvažnijeg elementa u galaksiji.

Kao što možete videti, mladu glumicu Zendaju možemo gledati u mnogobrojnim filmovima ove godine, te se ona oprobava u ostvarenjima kao što su novi ljubavni filmovi, ali i drame, akcije i naučno-fantastična ostvarenja. 

#14 Eternals – Novi film koji ljubitelji superheroja moraju odgledati

Premijera: Novembar 2021. 

Još jedan u nizu mnogih Marvelovih filmova o superherojima, Eternals govori o Večnima, besmrtnim bićima koja su živela na Zemlji i oblikovali civilizaciju kakvu danas poznajemo. 

Radnja filma se na neki način nastavlja na film “Osvetnici: Kraj igre”, a neočekivana tragedija je naterala ova bića da se vrate na Zemlju i suprotstave najvećim neprijateljima. Reditelj filma je Kloe Džao, a neke od zvezda koje ćemo videti su Andjelina Džoli, Džema Čen, Selma Hajek, Ričard Mejden, Kit Harington i drugi. 

S obzirom na to da ovaj film dolazi krajem 2021. godine, verujemo da će se o njemu govoriti i tokom 2022. a čini se da ekranizacija Marvelovih stripova nikada neće dosaditi ljubiteljima naučne-fantastike i filmova o superherojima. 

#15 The Woman in the Window – Film o ženi sa agorafobijom

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Režiser Džo Rajt donosi nam još jedan zanimljiv psihološki triler baziran na istoimenom romanu Danijela Malorija (A. J. Finn) u kojem glavnu ulogu tumači popularna Ejmi Adams. Može se reći da čitav film ima mračnu notu i na izuzetno detaljan način prikazuje stanje anksiozne osobe sa fobijom kakva je agorofobija. 

Izuzev Ejmi Adams, zvezde koje ćete moći da viite u ovom ostvarenju su Džulijan Mur, Entoni Maki, Vajat Rasel, Fred Hehinger, Geri Oldman i drugi. Ako su vaš izbor psihološki novi filmovi preporuka je da odgledate “Ženu na prozoru” i uživate u neočekivanim zapletima i interesantnoj, ali napetoj radnji. 

#16 Cinderella – Mjuzikl o jednoj od omiljenih princeza

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Iako zvanično nije objavljeno, pretpostavljamo kakva može biti radnja filma “Cinderella” ili “Pepeljuga” s obzirom na to da predstavlja modernu verziju kultne istoimene bajke. Režiser i pisac scenarija je Kej Kanon.

Ovaj film privukao je veliki auditorijum mladih gledalaca, a žanrovski pripada komediji i fantaziji i smatra se porodičnim filmom. Može se reći da je ovo filmski debi popularne pevačice Kamile Kabeljo, s obzirom na to da se 2018. godine pojavila u dve epizode TV serije. Izuzev Kamile Kabeljo u filmu glume i Bili Porter, Idina Menzel i drugi pretežno mladi glumci. 

Od ovog filma se ne očekuje da će biti visokog kvaliteta kao određeni novi strani filmovi na našoj listi, ali sigurni smo da mlađa publika željno iščekuje da uživa u glumi popularne pevačice.

 

#17 The Power of the Dog – Drama od koje se očekuje mnogo

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Sa sigurnošću možemo reći da su Netflixova filmska ostvarenja puna uzbuđenja, ljubavi, intriga i još mnogo zanimljivih detalja, te da će u filmovi 2021. godine publici pružiti veliki broj kvalitetnih scena i interesantnih zapleta.

“The Power of the Dog” ili “Moć psa” je film koji žanrovski pripada drami, a baziran je na istoimenom romanu Tomasa Sevidža. Režiser i producent je Džejn Kempion, a pretpostavlja se da će film biti izuzetno popularan, možda i zbog sjajne glumačke ekipe. Uloge tumače šarmantni Benedikt Kamberbač, Kirsten Danst, Džesi Plemons, Tomasin Mekenzi i drugi. 

#18 Red Notice – jedan od najskupljih Netfliksovih filmova

Premijera: Datum još uvek nije poznat

“Red Notice” ili “Crveno obaveštenje” predstavlja akcionu komediju scenariste i reditelja Rosona Maršala Terbera, a smatra se da je za ovo filmsko ostvarenje izdvojeno između 160 i 200 miliona dolara. Na osnovu toga sa pravom možemo da očekujemo pravo filmsko remek-delo

Glavne zvezde su Dvejn Džonson (Poznad kao The Rock), Rajan Renolds i Gal Gadot, a pojavljuju se i mnogi drugi glumci. Radnja filma prati Interpolovog agenta koji traga za najtraženijim kradljivcem umetničkih dela. 

#19 Don’t Look Up – satirična komedija sa odličnom glumačkom ekipom

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Reditelj i scenarista Adam Mekej nam donosi komediju zanimljive radnje, a sjajna glumačka ekipa je sa sigurnošću nešto što privlači publiku širom sveta. Priča prati astronome koji pokušavaju da upozore svet o nadolazećoj katastrofi, odnosno o tome da će se na planetu srušiti ogromna kometa i u potpunosti je uništiti. Međutim, ljudska vrsta ne želi da prihvati ovu informaciju. 

Reditelje i glumci nisu otkrili previše, te je ovo jedini segment radnje koji nam je poznat. Glumačku ekipu čine oskarovci Leonardo Dikaprio i Dženifer Lorens, a tu su i fenomenalni mladi glumac Timoti Šalame, zatim Meril Strip, Kejt Blanšet, Kris Evans, Džona Hil, Metju Peri i popularna pevačica Ariana Grande.

#20 Thunder Force – nešto drugačiji film o superherojima

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Novi filmovi izdavačke kuće Netfliks ne prestaju da nas oduševljavaju, a Thunder Force preti da bude jedan od onih koji će nasmejati, zabaviti, ali i inspirisati sve ljubitelje filmova o superherojima. Zaplet filma koji je za sada poznat, leži u interesantnom spletu događaja, kada dve sasvim obične žene, prijateljice, dobijaju superherojske moći. 

Zvezde ovog filma su Oktavija Spenser i Melisa Makarti, a svoje mesto u glumačkoj ekipi zauzeli su i Džejson Bejtman, Bobi Kanavale, Sara Beker i drugi. 


Novi domaći filmovi – filmska ostvarenja koja ćemo gledati 2021. godine

Domaća filmska scena je oduvek bila riznica jedinstvenih filmskih ostvarenja, a srpski filmovi su poznati po tome da se bave osetljivim temama, razbijanjem tabua, a crna komedija je gotovo nezaobilzna o kojoj god da je tematici reč. 

Poslednjih godina, domaći reditelji i scenaristi sve više obuhvataju teme poput kriminala, psiholoških trilera, potresnih drama, te su i najzahtevniji gledaoci oduševljeni novim filmskim repertoarom. Novi domaći filmovi pružiće vam uzbuđenje, zabaviće vas, raznežiti i navesti na razmišljanje o različitim životnim temama. 

#1 Južni vetar 2: ubrzanje – Dugo očekivani nastavak kriminalističkog trilera 

Premijera: Februar 2021.

Prethodnih godina srpsku filmsku scenu okupirali su filmovi kriminalističkog žanra, a našoj publici posebno su se dopali novi domaći filmovi sa tom tematikom. Prvi deo filma Južni vetar, izašao je 2018. godine, a nakon izvanrednog uspeha, od filma je nastala istoimena TV serija, koja se nastavlja na radnju iz filma. 

Nakon što je apsolutno osvojio podzemlje, Petar Maraš (Miloš Biković) upušta se u nove avanture sa svojim vernim pratiocem Baćom (Miodrag Radonjić). Maraš ulaže novac koje je stekao na ilegalan način u legalne poslove, kako bi se vratio na pravi put, ali po odlasku u istočnu Srbiju biće primoran da momentalno promeni planove

Režiser i scenarista filma je Miloš Avramović, a u pisanju scenarija učestvovao je i Petar Mihajlović, već iskusna ekipa koja je stvorila i prvi deo ovoga filma.

#2 Dara iz Jasenovca – Film o kome svi pričaju

Premijera: SAD – februar 2021, Beograd – april 2021

Odmah ćemo pomenuti da je film “Dara iz Jasenovca” prikazan u oktobru 2020. godine na Kosovu i Metohiji, u Gračanici, ali da izuzev toga nije “ugledao svetlost dana” u većim gradovima i pred širim auditorijumom. Odložen je za april 2021. godine kada će biti prikazan u Beogradu, a 5. februara će krenuti sa prikazivanjem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj bolan i potresan film baziran je na istinitim događajima i svedočenjima zatvorenika iz logora u NDH tokom Drugog svetskog rata. Radnja filma prati sudbinu devojčice Dare koja nakon ubistva majke i starijeg brata, smisao života pronalazi u čuvanju mlađeg brata u logoru Stara Gradiška.

Kao što smo napomenuli, “Dara iz Jasenovca” je jedan od novih filmova koji je i pre premijere pokupio mnogobrojne pozitivne i negativne kritike, zbog same osetljivosti teme. 

Reditelj Predrag Antonijević i scenarista Nataša Drakulić donose veliki projekat, koji se nalazi u trci za 93. Oskara i Zlatni globus. Glavne uloge tumače Biljana Čekić (devojčica Dara), Zlatan Vidović, Marko Janketić, Vuk Kostić, Nataša Ninković, Igor Đorđević, Anja Stanić i drugi. 

#3 Jedini izlaz – Psihološki triler koji dugo čekamo

Premijera: Februar 2021.

Dugo očekivan psihološki triler “Jedini izlaz” bi 2021. godine trebalo da se prikazuje u bioskopima. Pisac filmskog scenarija je mladi Marko Popović, a režiser Darko Nikolić. U toku 2 sata, koliko traje ovaj film, moći ćete da se upoznate sa pričom Ane Kolar koju tumači Anđelka Prpić. 

Jedne noći u beogradskom noćnom klubu Jedini izlaz odigrao se veliki požar, a upravo tada se tu zatekla Ana Kolar sa svojim mužem, Sašom (Janko Popović Volarić). Saša gubi život te kobne noći, a Ana gubi pamćenje usled udisanja ugljenmonoksida. 

Radnja nastavlja da prati Anin život sa sinom Lukom i ne može da se pomiri sa gubitkom. Šest godina kasnije, kada je objavljena presuda i pronađen krivac za kobni požar, Ana saznaje nove informacije koje dovode u pitanje sva njena verovanja i otvaraju najmračnije tajne iz prošlosti. 

Izuzev pomenute Anđelke Prpić, neke od glavnih uloga tumače fenomenalni Ljubomir Bandović (inspektor Dejan Štrbac), Boris Komnenić (doktor) i Danica Maksimović.

Iako je snimanje ovog filma završeno još krajem 2019. godine, njegova premijera odložena je zbog pandemije koronavirusa, te se nalazi na listi na kojoj su novi filmovi 2021. godine. 

#4 Kralj – Film zasnovan na romanu Vuka Draškovića

Premijera: Datum još uvek nije poznat 

“Kralj” je još jedan film čija je premijera bila odložena usled pandemije koronavirusa, te ako je sudeći po ovim pomeranjima, kada su u pitanju filmovi 2021. godine nas očekuje zanimljiv repertoar

Film “Kralj” u režiji Zdravka Šotre i po scenariju knjige Vuka Draškovića “Aleksandar od Jugoslavije”  će takođe biti pretočen u seriju, te će ljubitelji ove biografske drame moći da uživaju u satima interesantne priče. Film obuhvata istorijski period od ulaska kralja Aleksandra Karađorđevića u oslobođeni Beograd, pa sve do atentata u Marseju. 

Ulogu kralja Aleksandra tumači mladi Ljubomir Bulajić, a Tamara Aleksić igraće ulogu njegove supruge Marije. Izuzev njih, glumačku ekipu čine i Nada Macankovič, Branislav Lečić, Nenad Maričić, Žarko Laušević, Branimir Brstina i mnogi drugi glumci. 

#5 Toma – Biografija jednog od najvećih srpskih pevača

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Jedan od najvećih srpskih pevača ikada, veliki boem Toma Zdravković bio je poznat po hitovima Tužno leto, Danka, Da li je moguće, i td. Godinama je zabavljao naciju, a ovaj film govori o njegovim samim počecima, usponu, vrhuncu karijere, ali i privatnom životu. 

Glavne uloge igraju Milan Marić, koji tumači Tomu Zdravkovića i Tamara Dragičević koja je u ulozi Silvane Armeulić. Tu su i Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Olja Bacić i druge značajne ličnosti sa naše glumačke scene. 

Pomenućemo da se paralelno sa filmom snima i serija. 

#6 Nebesa – Provokativna komedija o izazovima 21. veka 

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Nebesa je još jedno filmsko ostvarenje režisera Srđana Dragojevića. S obzirom na njegova dosadašnja ostvarenja, možemo reći da očekujemo kvalitetan film sa neobičnim zapletom i razbijanjem nekih novih tabua. 

Radnja filma bazirana je na prozi Marsela Emea i predstavlja kombinaciju crne komedije i fantastike, a vremenski je smeštena u 1993, 2001. i 2018. godinu. Film vrši analizu ljudske prirode kroz isprepletane sudbine šest glavnih likova. 

Konkretno radnja prati sudbine likova kojima su poslata nebeska čuda poput onih u periodu ranog hrišćanstva. Ne bismo vam više otkrivali radnju ovog sa sigurnošću izvanrednog filmskog otvarenja, a ako su vaš izbor novi filmovi preporuka je da obavezno odgledate “Nebesa” čim se pojave u bioskopima ili na malim ekranima. 

Neki od glavnih glumaca su: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Srđan Todorović, Nela Mihailović, Anđelka Prpić, Miloš Timotijević, i td. 

#7 Volja sinovljeva – Dugometražni debi Nemanje Ćeranića 

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Nemanja Ćeranić je mladi reditelj, scenarista i montažer, koji iza sebe ima brojne nagrade još od perioda studiranja. U kreiranju filma, sa svojim scenarijom, pomogao mu je Strahinja Madžarević, a glavne uloge tumače Igor Benčina, Žarko Laušević, Svetozar Cvetković, Sergej Trifunović i drugi. 

Radnja filma smeštena je u post-apokaliptično doba, te film žanrovski pripada naučnoj-fantastici, drami i akciji, a glavni junak filma, Jovan, mora da napravi pravi izbor koji će umnogome uticati na tok njegovog života. Ceo film nam bliže određuje narator Nikola, a kao najzanimljivije detalje možemo izdvojiti epske simpole, poput onih u srpskim epskim pesmama. 

#8 Leto kada sam naučila da letim – Ekranizacija istoimene knjige Jasminke Petrović

Premijera: septembar 2021.

Reditelj Radivoje Andrić će nas u 2021. godini obradovati još jednim filmskim ostvarenjem koje je nastalo na osnovu knjige “Leto kada sam naučila da letim”. Kada znamo koliki uspeh su doživeli njegovi pređašnji filmovi, slobodno možemo reći da kada je u pitanju lista na kojoj su novi domaći filmovi, ovo je jedan od onih koje jedva čekamo. 

Radnja filma smeštena je u Hvaru i Beogradu, a priča prati 12-godišnju devojčicu, Sofiju koja je na letovanju sa bakom. Neočekivani zaplet će vas držati pred ekranima 90 minuta, a potpunom užitku doprineće sjajna gluma Klare Hrvanović, Olge Odanović, Žarka Lauševića i Snježane Sinovčić. Očekuje se da će ovaj film zbog svoje višeslojnosti oduševiti decu, ali i njihove majke i bajke.

#9 Nije loše biti čovek – Film neprevaziđenog Dušana Kovačevića

Premijera: Datum još uvek nije poznat

Srpski akademik, dramski pisac i scenarista, Dušan Kovačević nam kao režiser i scenarista 2021. godine predstavlja još jedno umetničko delo, film “Nije loše biti čovek”, zasnovan na pozorišnoj drami “Kumovi”

Glavne uloge ove komedije koja se može svrstati i u žanr drame, tumače Vojin Ćetković (profesor Milan), Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andrija Milošević, Srđan Todorović i mnogi drugi. Sam pogled na ova velika glumačka imena govori nam da nas očekuje mnogo kvalitetne glume, interesantnog zapleta, smeha, a možda i suza. 

Radnja filma prati profesora klavira, Milana, koji ostaje bez posla usled smanjenja broja učenika. Jednoga dana sreće psa sa kojim razvija posebno prijateljstvo. Izuzev profesora, u filmu će biti prikaza i sudbina još 20 likova čije se životne priče prepliću na različite načine. 

Ukoliko pravite listu na kojoj su novi filmovi za gledanje, a ljubitelji ste komedije i zanimljivih životnih priča, “Nije loše biti čovek” sasvim sigurno treba da se nađe na vašem repertoaru. 


Nastavci poznatih fimova koje očekujemo 2021. godine

Na kraju ćemo vam priložiti kratku listu nekih od dugo očekivanih nastavaka dobro poznatih filmova koji izlaze 2021. godine:

 • Top gun: Maverick – Premijera: jul 2021.
 • A Quiet Place 2 – Premijera: septembar 2021.
 • The Matrix 4 – Premijera: decembar 2021.
 • Mission: Impossible 7 – Premijera: novembar 2021.
 • Spider-Man 3 – Premijera: decembar 2021.
 • The Conjuring: The Devil Made Me Do It – Premijera: jun 2021.
 • Godzilla vs. Kong – Premijera: mart 2021.
 • F9 (Fast and Furious 9) – Premijera: maj 2021.
 • Venom: Let There Be Carnage – Premijera: jun 2021.
 • Kissing Booth 3 – Premijera: Nije poznat datum premijere

Kao što ste mogli da pročitate, naša lista sadrži mnoštvo filmova različite tematike i žanrovski je šarenolika. Tu su novi ljubavni filmovi, drame, trileri, filmovi o superherojima, akcije… 

Ne možemo da znamo koliko će ovi novi strani i novi domaći filmovi imati uspeha i prikuputi pozitivne filmske kritike, ali sasvim je sigurno da ih ljubitelji sedme umetnosti željno iščekuju. 

Dodaćemo da su datumi koje smo naveli kao premijere filmova trenutno aktuelni, ali je moguće da će usled pandemije koronavirusa biti odlaganja i pomeranja prikazivanja. 

Autor:

Jelena Zdravkovski