Šta je sve neophodno da organizujete svadbu srednje veličine?

Magazin Zanimljivosti

Planiranje venčanja za do 250 gostiju je optimalan izbor i kompromis između malih i velikih svadbi, ali ipak predstavlja uzbudljiv, ali i zastrašujući zadatak. 

Zahteva pažljivu pažnju na detalje, mnogo priprema i dobro osmišljen plan. 

U ovom blogu ćemo razgovarati o osnovnim koracima koje treba da preduzmete da biste organizovali venčanje za pamćenje za do 250 gostiju. Neke od ključnih tema koje ćemo proći jesu izbor sale za venčanje, pozivanje gostiju, kao i odabir haljine, odela i drugih detalja.

Mladenci

Izaberite savršeno mesto za venčanje

Jedna od najvažnijih odluka koje ćete doneti kada planirate veliko venčanje je odabir pravog mesta za održavanje proslave.

Mesto održavanja postavlja ton celom događaju i na njemu ćete vi i vaši gosti provesti veći deo dana, zbog čega kada tražite mesto, treba da uzmete u obzir da naravno mesto može udobno da primi do 250 gostiju, kao što to mogu Wedluxe sale.

Ne želite da se vaši gosti osećaju skučeno ili stisnuto i da nema dovoljno prostora za ples.

Sem toga, razmotrite pristupačnost mesta. Da li je lako dostupno automobilom ili javnim prevozom? Da li ima adekvatan parking? 

Zatim proverite da li mesto ima neophodne sadržaje kao što su toaleti, kuhinja i ozvučenje i odredite cenu koju ste spremni da platite za ovaj neponovljiv dan u vašem životu i da li se ona uklapa u vaš celokupni budžet.

Kada suzite izbore, zakažite konsultacije i posetite svako mesto lično da biste stekli osećaj za prostor i postavili sva pitanja koja imate!

Dodatno, svadbeni prijem je mesto gde se odvija prava proslava. Vreme je za vas i vaše goste da se opustite, uživate u dobroj hrani i piću i plešete celu noć. 

Izaberite ugostitelja koji može da obezbedi ukusnu hranu i piće za vaše goste, a to često dolazi u ponudi sa salom, kao i dekor i osvetljenje.

Nakon toga, preostaje da planirate raspored sedenja za svoje goste, obezbeđujući da svi imaju udobno mesto za sedenje i jelo, ali i da unajmite DJ-a ili bend da obezbedi muziku i zabavu za vaše goste.

Napravite listu gostiju i pošaljite pozivnice

Sledeći korak je kreiranje liste gostiju i slanje pozivnica. Trebalo bi da uključite sve bitne informacije u svoje pozivnice, kao što su datum, vreme i lokacija venčanja. Prilikom kreiranja liste gostiju, imajte na umu kapacitet vašeg mesta i sva budžetska ograničenja koja možda imate.

Da biste olakšali stvari, možete da koristite onlajn alate kao što su aplikacije za planiranje venčanja ili tabele da biste pratili svoje goste i odgovore.

Međutim pre toga odredite kako želite da vam izgleda svadba, da li će vam zvanice dolaziti ujutru ispred doma ili tek u crkvu, ako imate crkveno venčanje itd.

Svadbena ceremonija je srce dana venčanja. Od suštinskog je značaja da je pažljivo isplanirate kako biste osigurali da radi glatko i da ima smisla za vas i vaše goste, a samim tim je važno navesti i u koliko sati će se održati da bi gosti pristigli do tada.

Izaberite službenika za venčanje koji je zakonski ovlašćen za obavljanje venčanja u vašoj državi ili zemlji!

Razmislite o rasporedu prostora za ceremoniju, uključujući raspored sedenja za goste i svatove, takođe unajmite fotografa ili videografa da snimite posebne trenutke ceremonije.

Svadba, gosti

Izaberite savršenu venčanicu i odelo 

Počnite rano da tražite svoju tradicionalno bele boje venčanicu ili u nešto moderniju u rozim i bež nijansama, kakav god bio vaš izbor idealno bi bilo 9-12 meseci pre venčanja da se bacite u potragu. 

Ovo će vam dati dovoljno vremena da pronađete savršenu haljinu, promenite je ako je potrebno i osigurate da stigne na vreme.

Uzmite u obzir temu vašeg venčanja i mesto održavanja kada birate svoju haljinu. Na primer, ako imate venčanje na plaži, možda ćete želeti da izaberete laganu i lepršavu haljinu, ali to samo ukoliko planirate da organizujete svadbu na egzotičnoj destinaciju uz par najbližih gostiju ili živite na crnogorskom primorju, što donosi i benefit zdravstvenih prednosti.

Razmislite o svom tipu tela i o tome koji stil oblačenja će vam najviše laskati. Ako niste sigurni, razmislite o isprobavanju različitih stilova da biste videli šta vam najbolje odgovara.

Ne zaboravite na dodatke kao što su cipele, burme i drugi nakit. Oni mogu dodati savršenu završnicu vašem svadbenom izgledu, ali su i neophodni detalji.

Dok sa druge strane, odeća za mladoženje treba da dopunjuje haljinu neveste i da se takođe uklapa u temu i mesto venčanja.

Ako imate svečano venčanje, razmislite o crnom ili tamno plavom odelu, dok ležernije venčanje može dozvoliti odelo svetlije boje ili čak blejzer i pantalone.

Pritom dobra ideja je i dodavanje ličnih detalja mladoženjinoj odeći, kao što su specijalna kravata ili dugmad za manžetne.

Uverite se da odeća mladoženja odgovara mladoženjinoj, ali da je ne zasenjuje.

Preostali važni detalji za isplanirati

Pored ceremonije i prijema, postoje i drugi važni detalji koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja velikog venčanja, jedan od njih je razlika između crkvenog i opštinskog venčanja.

Uverite se da je prevoz organizovan za vas i vaše goste da stignete do i od mesta venčanja.

Zatim ukoliko neki od vaših gostiju dolaze van grada, trebalo bi da im pružite informacije o lokalnom smeštaju ili vi da im obezbedite prenoćište.

Dodatno sve popularniji gest jeste da svojim gostima date mali znak zahvalnosti za prisustvo na vašem venčanju, bilo da je reč o bombonama, čokoladicama ili gratis slikama mladenaca.

Planiranje venčanja može biti neizvodljivo, posebno ako imate zauzet raspored, zbog čega se mnogi parovi odlučuju za angažovanje organizatora venčanja, koji će pomoći da se oslobodite stresa i osigurate da sve teče glatko.

Planer venčanja vam može pomoći u svemu, od izbora mesta do kreiranja vremenske linije za dan venčanja. Oni takođe mogu pružiti vredne savete i preporuke na osnovu svog iskustva u planiranju venčanja, samim tim ne morate sve sami i možete da uživate u danu.

Autor:

Travelist