Najlepše čestitke za 8. mart – poruke za 8. mart za ženu, devojku, mamu, prijateljicu

Magazin Zanimljivosti

Čestitke za 8. mart su odličan način da na ovaj poseban praznik ženama do kojih vam je stalo pokažete da mislite na njih i da vam znače

Buket crvenih ruža

Naravno, Osmi mart nije jedini dan za iskazivanje ljubavi prema svojoj mami, sestri, ženi ili devojci. Bez obzira da li je praznik ili običan dan u godini, lepo je sa vremena na vreme prirediti iznenađenje ili pokloniti mali znak pažnje voljenoj osobi. 

Međutim, u našem društvu već dugo postoji običaj da se 8. marta ipak malo više potrudimo. Osim obaveznog cveća i poklona po želji, neizostavne su i čestitke za Osmi mart, bez obzira da li ćete ih napisati kao posvetu na poklonu ili poslati u vidu poruke za 8. mart. 

Pošto na ovaj dan želimo posebno da pokažemo svoju ljubav i poštovanje prema ženama u našem životu, svi želimo da pronađemo najlepše čestitke koje će ih raznežiti ili nasmejati. 

Čestitka za 8. mart može biti romantična, šaljiva ili prosto ona u kojoj iskazujete lepe želje, sve u zavisnosti od toga kome je šaljete, a mi smo za vas pripremili one najbolje. U nastavku teksta predstavljamo vam najlepše čestitke za 8. mart za vašu mamu, baku, prijateljicu, sestru, devojku ili ženu. 

Čestitke za 8. mart damama – poželite najlepše želje emotivnim stihovima

Kao čestitke za 8. mart, danas se obično šalju kratke poruke za 8. mart u stihovima. Postoji nešto posebno lepo i emotivno u poeziji, a u pravo to ove čestitke i pokušavaju da prenesu. One kombinuju stih i najlepše želje kako bi prenele najiskrenije emocije koje osećamo prema posebnim damama u našem životu. 

U nastavku teksta pročitajte najlepše čestitke za 8. mart dan žena, koje putem poruke možete poslati svakoj ženi do koje vam je stalo:

 • Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno sreće bez kraja. Šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje na današnji dan. Srećan 8. mart!
 • Nek’ ti sreća postane stvarnost, nek’ ti zdravlje postane trajnost, nek’ te ljubav u srcu greje i nek’ se ostvare sve tvoje želje. Srećan 8. mart!
 • Neka ti svaki sledeći dan bude bolji, neka sve bude po tvojoj volji, i kada pada kiša nek’ tebi sija sunce. Srećan ti 8. mart!
 • Na ovaj praznik uživaj u sreći, nek’ ti ljubav bude saputnik najveći, neka ti sve lepo kroz život šparta i ne samo ovog, već svakog 8. Marta. 
 • Neka ovaj dan bude samo tvoj, neka sunce samo za tebe sija, ne zato što si žena, već zato što si jedinstvena i od svih drugačija. Srećan 8. mart!
 • Danas je poseban dan za žene kao što si ti. Šta god poželiš, nek’ ti se ostvari. Zdravlje i sreća nek su sa tobom. Srećan 8. mart!
 • Mnogi će ti poželeti brdo lepih stvari, ali će se malo njih potruditi da to ostvari. Ja ti želim samo onoliko, koliko ti je potrebno da budeš srećna. Srećan 8. mart!
 • Želim ti da svakog dana budeš nasmejana, hrabra, da izdržiš svaki izazov koji život donosi. Ovo je dan kada slaviš svoju moćnu žensku energiju, zato je pokreni i ostvari svoje snove. Srećan ti 8. mart!
 • Budi ponosna što si mudra i jaka. Budi srećna što umeš da voliš i što si voljena. Budi radosna što u sebi imaš snagu da promeniš svet. Ovom porukom šaljem ti dobre vibracije i puno ljubavi na tvoj poseban dan. Srećan Osmi mart!

Ukoliko vam je potrebna grupna čestitka za 8. mart, odnosno ona koja je posvećena većem broju žena, možete izabrati neku poput:

 • Još lepša vam jutra svitala, pesma vam u susret hitala. Ljubav vas u životu pratila, za sva dobra, dobrim vam se vraćala. Svim damama srećan 8. mart!
 • Drage dame, želimo Vam Srećan 8. mart – Dan žena, i da svaki dan Vam bude kao taj dan, pun ljubavi, pažnje i nežnosti! Lep provod!

Osim toga, bilo koju od gorenavedenih čestitki možete prilagoditi svojim potrebama. Možete je presonalizovati koristeći nečije ime, ili je uopštiti stavljajući je u množinu. Ovako izmenjenu čestitku možete putem poruke poslati u neko od grupnih ćaskanja, postaviti je na društvene mreže ili uputiti koleginicama iz kolektiva. 

Nasmejane devojke u zagrljaju

Ljubavne čestitke za 8. mart za devojku – raznežite svoju devojku romantičnom čestitkom

Posebne osobe u našim životima zaslužuju poseban tretman, kako tokom cele godine, tako i na poseban dan posvećen baš njima. Naravno, nećete pogrešiti ukoliko svojoj devojci uputite neku od gorenavedenih čestitki. Međutim, postoji opasnost da je ona protumači kao isuviše uopštenu. 

Kada su u pitanju čestitke za devojku, dobro je uložiti dodatan trud i personalizovati čestitku, kako biste svojoj devojci iskazali svoju ljubav i pokazali koliko vam je stalo do nje. U tom slučaju, najbolje je odlučiti se za ljubavne poruke za 8. mart. 

Svaka devojka obradovaće se kada pročita dirljive ljubavne misli ili stihove poruke koju ste joj poslali. Ovo su najlepše ljubavne poruke za Osmi mart koje ju sigurno neće ostaviti ravnodušnom:

 • Dok se zemlja bude okretala, ja ću te voleti. Dok sjaje zvezde, ja ću te maziti. Kad vetar duva, ja ću te paziti. Kad izađe sunce, shvatićeš da te volim! Srećan 8. mart!
 • Pruži mi ruku da te odvedem gde se tužni smeju. Pođi samnom gde oblaci sreće večito greju. Pusti da ti pokažem kako anđeli dišu i kako oni volim te pišu. Srećan ti 8. mart!
 • Volim te, jer si život moj i tebi dugujem sav uspeh svoj. Ne volim samo ovaj osmomartovski dan, jer je i svaki drugi nama poseban. Srećan ti 8. mart!
 • Imaš pravo na moju ljubav i ne moraš da se boriš, treba samo da je uzmeš i nastaviš da voliš. Čuvaj ove stihove, to te srce moje moli, jer ovi stihovi te podsećaju da te neko ludo voli. Srećan Osmi mart!
 • Volim te kad se smeješ, volim te kad hodaš, volim te kad pričas, volim te kad sediš, volim te kad pevaš, volim te kad sanjaš, volim te kad ćutiš… Ma, volim te više nego sto slutiš! Srećan Osmi mart!
 • Za ceo svet ti si možda jedna obična devojka. Ali za jednog momka – ti si ceo svet. Srećan Osmi mart, ljubavi moja!
 • Ovo je slatka poruka, pisana slatkim slovima u jednom slatkom danu i koja je poslata u najslađem minutu i može je dobiti samo najslađa osoba na svetu. Srećan ti 8. mart slatkišu!

Ukoliko neki od ovih predloga ove godine bude vaša čestitka za Osmi mart, možete biti sigurni da ćete svoju devojku raznežiti svojim gestom!

Čestitke ženi za 8. mart – pokažite svojoj supruzi koliko je volite uz najlepše čestitke za Osmi mart

Osmi mart je dan kada se ženama odaje posebna počast za njihove uloge u društvu i našim životima, a pre svega za uloge majke i supruge. Supružnik je naš oslonac, osoba koja je sa nama i u dobru i u zlu, sa kojom delimo sreću i tugu, koja je tu da nas podrži kada nam je to potrebno i koja nam pruža veliku ljubav. 

Sigurni smo da i vi to osećate, a ima li bolje prilike da to iskažete od Dana žena?

Iz tog razloga, lepo je da čestitka za Osmi mart koju ćete posvetiti svojoj supruzi bude posebno značajna i emotivna. U svoju čestitku unesite svoje najdublje misli i osećanja koja gajite prema njoj, kako biste joj pokazali koliko vam je stalo i koliko je volite. 

Pročitajte čestitke koje smo za vas izdvojili i odaberite onu koja najviše rezonuje sa vama:

 • Sa osmehom anđela, sa srcem borca, najlepše stvorenje velikog tvorca, nežna kao srna, jaka kao stena, jedinstveno biće zvano – žena. Srećan ti ljubavi moja 8. mart. 
 • Živote moj, ljubavi moja, biću zauvek podrška tvoja, svakog minuta i svakog trena, a posebno danas, na Dan žena. 
 • Neka te uvek prati sreća, moja ljubav prema tebi je svakim danom sve veća. Srećan ti Osmi mart, ljubavi!
 • Od kako sam te upoznao, moj život je obasjan suncem svaki dan. Hvala ti što si u mom životu i srećan ti Dan žena!
 • Sav moj uspeh je tvoj uspeh. Hvala ti što si moja stena, volim te, i srećan ti Dan žena!
 • Ti si moja podrška, moj pokretač sreće i svaki tvoj osmeh za mene je najlepši dar. Danas ti otvaram svoje srce i slavim što te imam u svom životu. Srećan ti Dan žena!
 • Budi ponosna što si jaka, pametna, mudra i dostojanstvena! Hvala ti što sam zaslužio tvoju ljubav. Srećan ti Dan žena!
Dečko sa buketom cveća koji nosi kao iznenadjenje devojci za 8. Mart

Šaljive čestitke za 8. mart – poklonite smeh dragoj osobi

Ukoliko ste od onih koji vole da ističu pozitivne strane života, da se šale i zasmejavaju ljude oko sebe, šaljive čestitke za Osmi mart biće odlične za vas. Smeha nikad dosta, a šaljive čestitke će, u moru drugih ozbiljnih, nasmejati osobu koja prima čestitku. 

Ovo su smešne čestitke za Osmi mart koje smo za vas pripremili:

 • U krizi moramo štedeti na svemu, pa i na računu za telefon. Zato koristim ovaj sms da ti poželim srećan Osmi mart, Uskrs, 1. maj, rođendan… Lepo se odmori na letovanju, želim ti dobar provod za Novu Godinu i Božić, a u slučaju da kriza potraje, srećan ti ponovo Osmi mart. 
 • U tvoj je telefon zalutala poruka kakva ovih dana sigurno nije viđena… Ona glasi… Srećan 8. mart!
 • Ne… ovo nije poruka, to me je samo izdala misao o tebi, pobegla da me ocinkari da mislim na tebe i da ti želim srećan 8. mart. 
 • Moje su želje danas okrenute ka tebi, u tvome srcu moje je mesto. Znam da me voliš od samog starta al’ najviše na dan 8. -og marta. 

Takođe, tu su i smešne čestitke za 8. mart koje pripadnice lepšeg pola mogu slati jedne drugima:

 • Danas su žene kraljice, a muškarci zaboravljene sluge. Srećan 8. mart!
 • Da imaš para k’o blata, da ti bar tri puta poraste plata. Vreme je da i ti proteraš kera i nađeš sebi dobrog švalera. Budi uvek spremna na start, srećan ti ribo 8. mart!
 • Da budeš puna kao brod, da sve muškarce bacaš na pod. Mi smo ribetine, one su škart, srećan ti ženo 8. mart!
 • Mi smo žene zmajice, rođene kraljice, anđeli nas stvorili da bi muške lomili. Zbog nas su pesme pevali, ponos gubili, vodili rat, i zato ti srećan Osmi mart!
 • Da uvek budeš luda, da osmeh nosiš svuda, da ti nikad ne fali para, da te ne zezne neka budala. Jer mi smo najbolje za sva vremena, ma srećan ti Dan žena!

A ukoliko ste vi pripadnica lepšeg pola i ove godine želite malo da začinite staru tradiciju, umesto da sačekate da dobijete poruke za Osmi mart, preuzmite ulogu slanja poruka na sebe i muškarcima u svojoj okolini uputite sledeću poruku:

 • Daješ mi cvet, ja hoću svet, kuću na sprat i skupi sat. Moja je pobeda, ti gubiš rat, meni je danas 8. mart!

Čestitke za 8. mart za mamu – obradujte svoju majku toplim i nežnim rečima

Većina nas Dan žena verovatno povezuje sa majčinstvom. Kao mali, svake godine smo priređivali iznenađenja za naše majke – pravili im poklone i crtali crteže u školi, a na putu do kuće brali cveće koje ćemo pokloniti. 

Na Dan žena organizovale su se čak i čitave priredbe u čast majki – eto koliko je uloga jedne majke bitna u celom društvu i životu jednog deteta

Majka je osoba koja se brine za nas od trenutka našeg rođenja – uvek je tu za nas i pruža nam bezuslovnu ljubav, teši nas kada nam je teško i bodri nas kada nižemo uspehe. Ukoliko želimo da joj pokažemo koliko nam znači njeno prisustvo u našem životu, čestitka za 8. mart za mamu mora biti pažljivo odabrana. 

U nastavku teksta pogledajte čestitke za 8. mart mami koje smo za vas izdvojili:

 • I da se svet menja, i da se svet ruši, jedna je žena uvek u srcu i duši. Ne daj bože da je nema… Majko, srećan ti 8. mart dan žena!
 • Volim te što si najlepša bajka i što si rođena da budeš moja majka. Srećan ti 8. mart!
 • Srećan ti Dan žena draga mama, želim da nikada ne budeš sama, želim da ostvariš sve svoje snove i one stare i neke nove. Želim ti sve najlepše u životu i da u zdravlju dočekaš stotu!
 • Od toliko lepih, najlepših reči, da se ispriča sto i jedna bajka, nijedna nije toliko lepa, toliko nežna, kao reč majka. A od svih dobrih mama koje postoje verujem da nema bolje od moje. Mama, srećan ti Osmi mart!
 • Svet bez tebe u mom životu je kao nebo bez sunca, mračan i hladan. Hvala ti što si uvek tu, majko, i srećan ti Osmi mart!
 • Tvoja ljubav je vrednija od svog zlata na svetu, tvoj osmeh lepši od svih zvezda na nebu, tvoj dodir mekši od najmekše svile. Hvala ti što si moja majka i srećan ti Osmi mart!
 • Tebi dugujem sve, tvoju ljubav ne mogu i ne želim ničim zameniti. Mama, hvala ti što postojiš i srećan Osmi mart!
Buket raznovrsnog cveća

Čestitke za 8. mart za baku uz koje će se svaka baka raznežiti

Bake i deke nesumnjivo ulepšavaju naša detinjstva svojim prisustvom, a svako će se složiti da je detinjstvo lepše uz njih. Oni nas uče novim stvarima, zabavljaju svojim pričama, prosvetljuju svojim mudrostima, a njihova ljubav prati nas kroz ceo život. 

Baš zbog toga što nam tako znače, lepo je svojim bakama na poseban način čestitati Dan žena, a ovo su čestitke kojima i vi to možete učiniti:

 • Ti si stub ove porodice, jaka kao stena, uživaj u ovom danu, ponosna na to što si žena. Niko nema baku kao što si ti, hoću da ti kažem da najbolja si. Srećan ti 8. Mart!
 • Bako ti si mi najdraža na ovom svetu, onako mila i draga, draža si meni od svakog blaga. Voleću te zauvek iznad svih ljudi, zato mi srećna i zdrava budi. Srećan ti Dan žena!
 • Baka je jedna i ona je svakog truda vredna. Nije samo danas tvoj dan, jer si ti meni neko poseban. Hvala ti na svemu što činiš za mene, hvala ti što si primer za sve druge žene. Srećan Dan žena!
 • Žena je nežna, a opet jaka, bilo da je majka, sestra ili baka. Treba voleti svakoga trena, to predivno biće zvano žena. I ti si takva snažna i blaga, zato si meni neizmerno draga. Srećan ti 8. mart!
 • Tvoja nežna ruka donosi mi mir, tvoje reči su najbolje lekcije, a poljupci za laku noć zauvek su ostavili trag na mojoj duši. Draga bako, srećan ti 8. mart!

Čestitke za 8. mart za sestru – najlepše čestitke za 8. mart za najvažniju osobu u životu

Bilo da je mlađa ili starija, sestra je biće koje će uvek biti tu za nas. Sestre nam ulepšavaju i olakšavaju detinjstvo, a sa njima obično imamo najlepše i najuzbudljivije uspomene. Detinjstvo i život bez sestre nikada ne bi mogli biti jednako lepi. 

Ukoliko se slažete sa nama, iskoristite Dan žena da svoju sestru podsetite koliko vam znači i da joj se zahvalite za ljubav koju vam pruža. Pročitajte najlepše poruke za 8. mart za sestru koje smo ovoga puta pripremili za vas i odaberite jednu od njih:

 • Ti si moje sunce kad je svet mračan, moja snaga kada nisam jak. Hvala ti što me činiš srećnim i srećan ti Osmi mart!
 • Odrastanje sa tobom je najlepša avantura mog života. Volim te i nadam se da ću celog života deliti avanture sa tobom. Srećan Osmi mart!
 • Hvala ti što uvek možeš navući osmeh na moje lice, ti si moje najveće blago. Srećan ti Osmi mart!
 • Jedna drugoj smo uvek podrška bile za ostvarenje svega onoga o čemu smo snile. Hvala ti za svaki podstrek iz dana u dan, neka si srećna i vesela i neka ti se ostvari svaki san. Srećan 8. mart. 
 • Hvala ti što si uvek tu da me podigneš kad padnem, nakon što završiš sa smejanjem. Srećan Osmi mart, sestro!

Čestitke za 8. mart prijateljici – ulepšajte ovaj poseban dan svojoj najboljoj prijateljici

Osim rođenih braća i sestara, svi u životu imamo bliske prijatelje i prijateljice koje smo sami izabrali kao saputnike u svom životu. 

Ne kaže se uzalud da su prijatelji porodica koju biramo – oni nam ponekad mogu biti i bliži od članova porodice, a oni koji nisu imali prilike da iskuse sestrinsku ljubav, reći će vam da su je dobili od svoje najbolje prijateljice. 

Dan žena je još jedan dan u godini kada svojoj prijatejici možete pokazati da je cenite i mislite na nju, a kako biste to postigli, čestitka za 8. mart koju ćete joj poslati mora biti pažljivo odabrana. Pogledajte naše predloge:

 • Prijateljstvo sa tobom ne bih menjala ni za kakvo bogatstvo!!! Hvala ti što postojiš i što si moja prijateljica. Srećan Osmi mart, najbolja drugarice!
 • Prijateljica je sestra koju možeš da biraš i ja sam izabrala tebe. Hvala ti što si i ti izabrala mene i srećan ti Osmi mart! Budi ponosna što si jaka i ponosna žena, danas je tvoj dan. 
 • Svo bogatstvo ovog sveta je manje nego što zaslužuješ, tvoje prijateljstvo je neprocjenjivo! Srećan ti Osmi mart!
 • Hvala ti što me bodriš kad je najteže, za svaku reč koja me oraspoloži kad sam tužna, za svaki savet i lepi trenutak koji provedemo zajedno… Hvala ti što postojiš i što si tu za mene. Srećan Osmi mart!
 • Budi ponosna što si žena, mudra i dostojanstvena! Lepa, topla, hrabra, a nežna, važna i neizbežna. Po srcu ujedno slaba i jaka, uloga naša nije laka. A ko još lake stvari ceni!

Bilo da su za partnerku, mamu, sestru ili prijateljicu, čestitke za 8. mart protkane su dubokim emocijama i lepim željama, koje će dirnuti svakoga ko ih pročita. Kada birate čestitke za Osmi mart, nabolje je da se vodite svojim emocijama, jer bi čestitka koju izaberete trebalo da oslikava vaš odnos sa osobom kojoj je upućujete. 

Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli inspiraciju za poruke koje ćete ove godine slati damama koje vam znače u životu!

Autor:

Čarna Tapavički